Byl to také Filip, kdo o smrti »zpívajícího bubeníka«, jak se Vávrovi přezdívalo, informoval. „Ve čtvrtek ve 21:29 hodin umřel můj táta. Měl nádor na plicích a jeho organismus byl příliš slabej na boj s ním. Bard český muziky, milovník života, patriot. I když se naše cesty před lety rozešly, bude mi chybět,“ napsal na instagram Filip, který s otcem nemluvil 17 let.

Naštval mě

Moc dobré vzpomínky na hudebníka nemá ani jeho vyženěný syn Adam Pavlík (46). „Asi dvacet let jsem ho neviděl. A po smrti mámy mě taky dost naštval, když prohlásil, že jsem ji uštval. Nechť je mu ale země lehká,“ řekl Blesku Adam, kterého měla Špinarová s prvním manželem Ivo Pavlíkem (†84) a Vávra ho potom v roce 1982 vyženil. „Na svatbě jsem byl, v té době už jsem žil ale s babičkou. Samozřejmě jsem se s ním vídal stejně jako mámou,“ komentoval Pavlík s tím, že jak jeho otec, tak Vávra jeho matku zklamali stejným způsobem. „Oba dva si našli jinou, proto se máma pokaždé rozvedla,“ dodal Adam.

Mezi čtyřmi stěnami

Vávrovi, který také nazpíval titulní píseň k filmu Jak svět přichází o básníky, v posledních letech odešlo zdraví úplně, takže se musel vzdát své vášně pro hudbu a po rozvodu s mladou manželkou zůstal sám doma uvězněný mezi čtyřmi stěnami. „I lékaři a zdravotní sestřičky jezdí ke mně domů, jinak to nejde,“ prohlásil před rokem Vávra. „Moje zdraví se nelepší. Mám velmi silnou artrózu v zádech a v kyčli ve čtvrtém stupni, k tomu další zdravotní problémy. S tím se nikam nedobelhám, takže už ani nikam nechodím. Jsem zavřený doma, nemůžu ven. Jsem rád aspoň za terasu, kterou mám u bytu,“ dodal zpěvák, o kterého se už po všech stránkách starala pečovatelka.

VIDEO: Paroubková má platit 3,5 milionu! A problémy s převozem zesnulého Beránka

Video
Video se připravuje ...

Paroubková má platit 3,5 milionu! A problémy s převozem zesnulého Beránka Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
14 fotografií