Během té se fanoušci rozdělili na dva tábory se striktně vymezenými názory. „Ostraváci s humorem. A to je správné. Když všichni, tak i Věrka,“ napsala autorka k snímku přidanému na sociální síť. Jakoby nestačilo, že rozporuplné reakce budí socha sama o sobě už od chvíle, kdy ji ve městě nedaleko polských hranic slavnostně odhalili. Teď navíc budí další vášně zásahem neznámého vtipálka.

„Dělat si blázny v této situaci není vhodné,“ pohoršila se jedna z fanynek facebookové stránky sdružující fanoušky Věry Špinarové. Další souhlasně přitakala: „Blbá sranda.“ Nutno ale přiznat, že k dohledání je pod fotkou daleko víc pozitivních reakcí odkazujících na smysl pro humor zesnulé zpěvačky. „Určitě by to Věru nepohoršilo. Ona byla lidská. Nebyla namyšlená,“ je skálopevně přesvědčená Věřina fanynka. „Přesně. Tam nahoře se tomu určitě směje,“ myslí si další.

„Já myslela, že už tu nepovedenou sochu Věrky odstranili,“ nasadila korunu celé diskuzi další z jejích členů. „No, z druhé strany. Když má tu roušku, je si podobnější než bez ní,“ přisadila si jiná diskutující.

Z chemičky zpěvačkou

Věra Špinarová se narodila v Pohořelicích 22. prosince 1951. Ještě jako dítě se ale s rodinou přestěhovala do Ostravy. Už v šesti letech začala hrát na housle, později na kytaru. Vyučila se chemičkou, kterou se ovšem nikdy nestala. Místo toho se dala v 15 letech na zpěv a nahrála svou první píseň Já před tebou klečím.

Zpívala s kapelami Flamingo a Majestic, který na začátku sedmdesátých let změnil název na Orchestr Ivo Pavlíka. Během své kariéry vydala celkem 13 desek. První z nich vyšla v roce 1972 a jmenovala se Andromeda. Největší úspěchy slavila s albem Meteor lásky. Největším hitem rusovlasé zpěvačky byla bezpochyby píseň Jednoho dne se vrátíš, s melodií z westernu Tenkrát na Západě. V roce 2010 se Věra Špinarová vydala na koncertní turné s názvem „Nadoraz 2010“ a doprovázela ji skupina jejího syna Adam Pavlík Band.

Na muže neměla v životě štěstí. Tím osudovým pro ni byl Ivo Pavlík, otec syna Adama. Po kolapsu přímo na koncertním jevišti v Čáslavi Věra Špinarová zemřela 26.3.2017 v motolské nemocnici v Praze. 

VIDEO: Heidi Janků vzpomíná na Věru Špinarovou

Video
Video se připravuje ...

Heidi Janků se zhroutila ve studiu Blesku: Promluvila o dvou letech pekla! Blesk TV

Fotogalerie
34 fotografií