Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslankyně je podezřelá z vraždy manžela, s nímž má 55 dětí: Vyloučili ji z parlamentu

Autor: ČTK - 
12. srpna 2021
05:57

Brazilský parlament ve středu ze svých řad vyloučil poslankyni Flordelis dos Santosovou, podezřelou, že v roce 2019 zosnovala vraždu svého manžela, evangelického pastora, s nímž vychovala 55 dětí. Pro vyloučení poslankyně, která je také populární zpěvačkou, hlasovalo 437 zákonodárců, proti jich bylo sedm, informovala dnes agentura AFP.

Santosová, známá v Brazílii jako Flordelis, byla do parlamentu zvolena v roce 2018 za sociálně demokratickou stranu. Po středečním hlasování svým již bývalým kolegům podle agentury AFP řekla, že "až mě soud osvobodí, budete litovat, že jste odsoudili osobu, která ještě ani nestanula před soudem".

Flordelis je dosud na svobodě právě díky své poslanecké imunitě. Od října 2020 musí ale z rozhodnutí soudu neustále nosit elektronický sledovací náramek. Před soudem má za vraždu manžela Santosové, zabitého 30 ranami z pistole, stanout celkem 11 členů rodiny.

Vražda kvůli penězům a moci

Podle vyšetřovatelů šedesátiletá Flordelis připravila vraždu o téměř 20 let mladšího manžela kvůli penězům a boji o moc v církevní organizaci, kterou společně založili. Do realizace vraždy údajně zapojila několik svých dětí. Santosová, která si získala přízeň obyvatel díky adoptování pěti desítek dětí z chudinských favel Ria de Janeira, obvinění odmítá.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání