Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslední fotka před katastrofou: Turista se zřítil z výšky 60 metrů!

Autor: jel - 
26. srpna 2021
17:16

Imran Choudhury z anglického města Oldham se 23. února vydal trénovat na pochod, při němž se vybíraly peníze pro zdravotníky. Během cesty poprosil dvě jiné turistky, aby ho vyfotily na známém orientačním bodu nazvaném Trinnacle. Když z vysokých kamenů slézal, nečekaně spadl dolů z výšky šedesáti metrů. Přežil nejenom díky velkému štěstí, ale také díky včasné pomoci kolemjdoucích a záchranářů.

Osudného dne Imran posnídal a vyrazil do hor trénovat na výstup, kterého se měl zúčastnit na podporu britských zdravotníků. „Byla to velmi strmá cesta a proti mně foukal silný vítr. Když jsem došel k Trinnaclu (trojice tří vysokých pískovcových útvarů, které se nachází v národním parku Peak District v Británii, pozn. red.), požádal jsem dvě kolemjdoucí, aby mě na něm vyfotily,“ popsal chvíli před osudným okamžikem pan Choudhury.

„Natočil jsem video na sociální síť, na konci kterého říkám, že pokud odtud někdo spadne, bude to pro něj konec,“ dodal. Při slézání se však sám zřítil z výšky šedesáti metrů! Dvě turistky Nadine a Carly se zděšením pozorovaly, jak se řítí k zemi. Zatímco Nadine se snažila opatrně sestoupit dolů a pomoci zraněnému, Carly volala záchrannou službu.

Mezitím kolem procházela další dvojice. Paul a Caroline bez váhání začali také pomáhat. Paulovi se podařilo dostat se až k Imranovi, který s vážnými zraněními zůstal ležet na okraji rokle a celou dobu až do příletu záchranky ho držel, aby nespadl dolů.

Záchranáře čekal jeden z nejnáročnějších zásahů. Foukal totiž opravdu silný vítr. Naštěstí byl zrovna na palubě záchranář Al Day, který měl zkušenosti z Horské služby. Imran byl nakonec přepraven vrtulníkem Yorkshire Air Ambulance do nemocnice. Měl zlomené dvě lebeční kosti, z nichž jedna pronikla do mozku a způsobila mu krvácení. Zlomené měl také kosti v ramenech a v nohou. Několik týdnů strávil v umělém spánku.

Když se probral, netušil vůbec, kde je ani co se děje. „Myslel jsem, že jsem v Bangladéši, trvalo nějakou dobu, než jsem si uvědomil rozsah svých zranění,“ dodal. Postupně se však zotavil a je velmi vděčný všem, kteří mu pomohli. „Jsou to moji andělé, kteří mě zachránili. Jsem tak vděčný za jejich pomoc. Byla to velmi náročná záchrana a je úžasné, co pro mě udělali,“ uvedl.

yokky ( 26. srpna 2021 17:47 )

dezo-Bangla­deso­..😂😂­😂😂😂🆒🆒🆒🆒

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání