Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Česku se schovávali vrazi?! Slovák Oliver s přítelkyní údajně zastřelili nastávajícího tátu

Autor: rix - 
23. července 2021
17:51

Vraždu devětatřicetiletého Kanaďana Tylera Pratta má mít na svědomí Slovák Oliver K. a jeho čínská přítelkyně Yun „Lucy“ L. L. Společně měli kromě vraždy jednu další ženu postřelit. Po činu se zamilovaný páreček násilníků schovával v Česku a na Slovensku, než odcestoval do Maďarska. Tam si na ně došlápla policie a začal řetězec vyjednávání o soudním vydání zpět do Kanady.

Zatímco Oliver se snaží všemožně zabránit tomu, aby byl vydán zpět do Kanady, kde vraždil, Číňanka Lucy s maďarskými orgány spolupracovala. Ta dokonce sama souhlasila s tím, že se do zámoří vrátí. Číňanku tam čeká soud. Dvojice byla obviněna z vraždy prvního stupně a pokusu o vraždu. To mohou dosvědčit i svědci, kteří dvojici viděli odcházet z místa činu poté, co zazněla střelba, informovaly Noviny.sk.

Při střelbě zahynul devětatřicetiletý Tyler Pratt z Britské Kolumbie. Aby toho nebylo málo, dvojice měla také zranit jeho těhotnou snoubenku, jež o své nenarozené děťátko v důsledku zranění přišla. Policisté už dokonce vědí, co bylo motivem násilného činu, ale zatím si informace nechávají pro sebe.

Oběma podezřelým se podařilo nějakou dobu spravedlnosti unikat. Nejprve se ukrývali v Česku a na Slovensku, načež odcestovali do Budapešti. Tam se je po třech měsících podařilo zadržet. Soudní proces se ale může ještě na dlouho protáhnout. Ačkoli Lucy s policisty spolupracuje, Oliver s vydáním do Kanady nesouhlasí. On by podle soudu v Budapešti měl být tím, kdo střílel.

Slovák Oliver není žádný svatoušek. Pochází z bohaté rodiny a jeho rodiče žijí na Slovensku. V roce 2012, kdy mu bylo teprve 19 let, řídil v Torontu pod vlivem alkoholu luxusní vůz Range Rover a rychlou jízdou způsobil dopravní nehodu, při níž zahynul jeho spolujezdec. Byl odsouzen na pět let vězení.

Dvojice se měla poznat na střední škole v Torontu. Hledaná Číňanka je dcerou vysoce postavené podnikatelky a vedoucí pojišťovny. V posledních letech společně se svými dvěma sestrami vydělávala na sociálních sítích. Na instagramu je sleduje necelých 40 tisíc uživatelů, jejich tiktokový účet byl však nedávno zrušen.

Video  Vraždu má mít na svědomí Slovák Oliver K. a jeho čínská přítelkyně.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání