Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Rekordní finanční nález na Českolipsku! Policie hledá majitele tučného balíku

Muž na Českolipsku našel rekordní částku! - ilustrační foto
Muž na Českolipsku našel rekordní částku! - ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
20. července 2021
20:15

Policie na Českolipsku už tři týdny hledá majitele peněz nalezených na lesní pěšině. Tají, o jakou částku jde, je to ale nejvyšší odevzdaná v tomto regionu. V úterý o tom informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

„Tak vysokou částku nikdy nikdo na Českolipsku neodevzdal, ale nechceme ji sdělovat, abychom nelákali nejrůznější podvodníky. O kolik jde, ví jen oprávněný majitel, který peníze ztratil,“ uvedla Baláková.

Peníze nalezl u Cvikova při vycházce se psem pětapadesátiletý muž před třemi týdny, na státní svátek 5. července. O peníze se ale dosud nikdo nepřihlásil. Policie si je ponechá v úschově do konce tohoto týdne. Oprávněný vlastník se o ně může přihlásit na obvodním oddělení policie ve Cvikově přes telefonní číslo 974 472 600, případně volat na bezplatnou linku 158.

„Pokud na výzvu nebude do neděle 25. července nikdo reagovat, předáme nalezené peníze v pondělí 26. července správnímu odboru Městského úřadu ve Cvikově, pod který spadá agenda ztrát a nálezů,“ dodala Baláková.

Jak uvedla televize Nova, pokud se nálezce nepřihlásí, bude částka po 25. červenci ze zákona uložena po dobu jednoho roku na městském úřadě.

„Rok je musíme mít uložené tady na úřadě nebo u notáře, pak propadnou ve prospěch města a vyplatíme 10 procent nálezného. Zbytek zůstane městu,“ řekl televizi starosta Cvikova Jaroslav Švehla s tím, že majitel peněz by nejdříve musel zamířit na policii. Částka by se mu snížila kromě o nálezné také o další související náklady. 

Video  Nejdražší rozvody v historii!  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání