Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Velký požár v kempu na Orlíku: Hořelo jedenáct karavanů, ozvaly se i výbuchy!

Aktualizováno -
13. července 2021
20:00
Autor: ČTK, jel - 
13. července 2021
09:41

Sedm karavanů zasáhl požár v kempu Radava u Orlické nádrže. Na místě od noci z pondělka na úterý zasahovali policisté i hasiči. Nikdo se při požáru nezranil. Policie bude příčiny požáru vyšetřovat. Podle svědků byly slyšet i mohutné exploze. Oheň likvidovalo devět jednotek hasičů.

Policie místo hlídá, protože hasiči stále požár likvidují. „Až to bude bezpečné, půjdeme dopoledne na místo i se psy, kvůli ohledání. Žádná zranění nejsou, zahořelo jedno z vozidel a od toho potom karavany, asi sedm. Naštěstí v nich nebyli lidé, odjeli před tím,“ řekla písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová. Mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů později celou věc upřesnila. „Hasiči nakonec likvidovali požár 11 karavanů, jednoho obytného vozu značky Avia a osobního auta značky Škoda Yeti. Požár zasáhnul les na ploše přibližně 70 krát 70 metrů.“

Požár a rány obyvatele kempu pořádně vyděsily. „Oheň už ustává. Bouchalo to tady, ale to byly pneumatiky. Vše už vypadá pod kontrolou, ale každý, kdo je na Radavě, je ještě teď asi v šoku,“ popsala incident svědkyně Jana. Podle CNN Prima News požár pravděpodobně způsobila exploze plynových bomb. Místní mluvili o tom, že někdo požár založil úmyslně. 

„Zasahujícím jednotkám se podařilo požár dostat pod kontrolu krátce před půl dvanáctou večerní. Oba stupně požárního poplachu byly odvolány v 1:09 hodin,“ dodala Matějů pro Deník s tím, že před půl čtvrtou ranní byl požár zlikvidován a na místě zůstala pouze jedna jednotka hasičů. Výše škody zatím známá není.

 

 

gjim ( 13. července 2021 13:01 )

Málo se mluví o propan butanu, což je škoda. Lidi si pořídí karavan a nezajímá je
revisní zkouška plynového spotřebiče, náhradní těsnění k PB lahvi, dotažení matic na připojení, no hlavně že jedou s KÁRAVANÉM. Chudina na mozek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání