Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pokus o vytržení mléčného zubu skončil tragicky: Chlapeček (†3) po zákroku zemřel!

Chlapec (†3) zemřel po operaci zubů (ilustrační foto)
Chlapec (†3) zemřel po operaci zubů (ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz, Illustrations MediMedia Information)
Autor: rc - 
12. července 2021
19:57

Tragicky skončila návštěva zubního lékaře ve městě Wichita v americkém Kansasu. Teprve tříletý chlapec Abiel Valenzuela Zapata tam podstupoval extrakci zubu, když zničehonic mu začal slábnout puls. Lékař zavolal záchranku, ale bylo pozdě. Po převozu do nemocnice hošík zemřel.

Měl to být banální zákrok, který podstupují tisíce lidí. Stomatologické ošetření ve Wichitě v Kansasu se však změnilo v tragédii. Máma Nancy Valenzuela objednala svého syna Abiela Valenzuela Zapatu na dětskou kliniku. Tříletému chlapci měl lékař vytrhnout zub, protože se mu do dásní dostala infekce.

Nancy tam šla se synem s tím, že vše proběhne bez problémů. „Nečekali jsme, že odtamtud odejdeme bez dítěte,“ uvedla zdrcená máma pro deník Latin Times s tím, že chlapec měl za měsíc oslavit své čtvrté narozeniny. Těch se však už nedočkal.

Anesteziolog dal chlapci sedativa a pro výše zmíněný deník uvedl, že vše prvních třicet minut probíhalo bez problémů. Zubní lékař chlapce ošetřoval, když zničehonic mu začala otékat dolní dáseň a začal ztrácet puls. Zdravotní personál dal chlapci první pomoc a přivolali záchranku. Chlapcova máma čekala na recepci, až bude zubař s jejím synem hotov. Netušila, že záchranka jede pro jejího syna.

Záchranka převezla Abiela do nemocnice, kde mu ale už nedokázali pomoci a chlapec zemřel. Zatím není jasné, co se stalo. Podle mámy byl Abiel zcela v pořádku. „V tuto chvíli nedochází k žádnému vyšetřování trestného činu,“ uvedl policista Trevor Macy. „Jako matka máte pocit, že jste ho zklamali, protože jste neudělali nic, čím byste ho ochránili. Nemohla jsem pro tebe nic udělat, ale budu to vyšetřovat. To je to, co jsem mu řekla. Je to jediná věc, kterou mohu udělat,“ uvedla Nancy s tím, že se čeká na zprávu od koronera. Předpokládá se, že na vině mohla být alergická reakce na podaná sedativa.

VIDEO: Návštěvy zubaře se není třeba bát!

 

mak ( 18. července 2021 11:08 )

dost deti ma špatně zalozene mléčné zuby, nekvalitni sklpvinu, nixcs tim neudelaze, kdybyste se ucistiili..

mak ( 18. července 2021 11:06 )

Nemelsduj, dost deti ma spatny zuby vrozeně. Hlavne abyste nemel dioptrie, si ua to můžete taky sam.

Lukys ( 18. července 2021 09:01 )

ve 4 letech? No maminka mohla udělat víc... kašlala na hygienu! Vždy je to chyba rodičů

Giza ( 13. července 2021 18:12 )

Když si za to řekne ranec, tak to nemůže odbýt za 5 minut...

bafy81 ( 13. července 2021 12:33 )

30 minut odstraňovat ambulantně mléčný zub? Je to jakesi čudné…..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání