Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smrtelný TikTok: Chlapce (11) hodiny operovali, vzali mu i kus střeva. Kvůli internetovému trendu

Autor: ran - 
26. května 2021
08:42

„Tenhle nový trend na TikToku ho mohl zabít,“ říká nešťastná maminka jedenáctiletého Ellise Amy Clarkeová (31). Její syn má po dvou operacích poté, když spolkl magnetické kuličky imitující piercing na jazyku. Kuličky, které se tváří jako nevinná hra, dokážou v útrobách napáchat pořádnou paseku!

Ellis Tripp (11) z anglického Worcesteru udělal doslova život ohrožující zkušenost s nevinně se tvářící hrou zvanou Magneto Balls. A stále ještě leží v nemocnici s infekcí ve střevech! O nešťastném chlapci napsal web deníku Daily Mail

Prodělal dvě velké operace, z nichž druhá trvala šest hodin. Při první v pátek Elissovi vyjmuli ze střev tři kuličky z pěti, které týden před tím spolkl. Při druhé operaci mu z těla vyoperovali zbývající dvě, tentokrát mu je ale museli vyndat i s kusem střeva!

Nebezpečná hra spočívá v tom, že si děti nasazují drobné magnetické kuličky z obou stran jazyka nebo tváří tak, aby to vypadalo, že mají piercing.

Ellis se spolknutými kousky magnetů týden chodil! Nebylo mu dobře, takže ho lékaři s podezřením na zánět slepého střeva otevřeli. Příčinu problémů ale objevili až tehdy, co se jim na skalpel jedna z kuliček přicvakla. Ty se v chlapci různě přes střevní kličky spojovaly a hrozily sliznici proděravět.   

Chlapcova maminka Amy Clarkeová (31) je v šoku, říká, že prožívá noční můru, nic takového, co teď rodina prožívá, absolutně nečekala. Navíc podle ní kuličky Ellis doma nikdy neukazoval a ani TikTok prý nepoužívá.  

Amy se nyní od Elissova lůžka nehne. Syn leží po operacích zaintubovaný a je v kritickém stavu. Na facebook proto maminka napsala výzvu pro všechny rodiče, aby dětem magnetické kuličky zakázali. „Mohly ho zabít, kdyby je tam měl o chvíli déle. Řekněte jim, jak strašně jsou nebezpečné, a tu ‚hračku‘ zlikvidujte,“ napsala.   

Babička hocha Sue Daviesová (50) pro Daily Mail uvedla, že lékaři prý museli za poslední týden ošetřovat neuvěřitelných pět dětí, které magnety spolkly. „V Ellisově škole ty strašný kuličky našly u spousty dalších dětí, nechápu, jak mohou být podobné věci považovány za něco pro děti,“ kroutí hlavou Sue a modlí se, aby vnouček hrozivý zážitek přežil.

Ievice-je-smegma ( 26. května 2021 11:53 )

Ještě horší jsou spolknuté knoflíkové baterie. Tam jde o život velmi rychle.

Zobrazit celou diskusi