Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Obézní Julii podvázali žaludek: Zhubla až téměř k smrti! Do konce života bude trpět

Autor: jžk - 
20. srpna 2020
11:23

Na pokraji smrti se ocitla žena, která podstoupila bypass žaludku. Julie Dunbarová (58) se pro zákrok rozhodla, když její váha překročila 127 kilo. Netušila však, že kvůli němu shodí skoro dvě třetiny své váhy!

Myslela si, že jí podvázání žaludku pomůže změnit život. Místo toho o něj málem přišla, když její váha drasticky klesla na pouhých 38 kg! „Měla jsem psychické problémy, takže jsem nasadila antidepresiva, po kterých jsem přibrala. Máte po nich obrovskou chuť k jídlu, takže jsem nedokázala držet dietu,“ promluvila Julie o počátcích pekla.

Chodila jsem na aqua aerobik a podstupovala hloupé diety, ale byla jsem tlustší a tlustší,“ řekla Dunbarová, které při operaci odstranili 70 % žaludku a dvě třetiny střeva, což ji vyšlo na téměř 318 tisíc korun.

Jen několik hodin po operaci jí však začalo být zle. „Došla jsem domů a měla jsem silné bolesti břicha,“ popsala. „Skutečnost, že mi po každém jídle bylo špatně, pro mě měla být červenou vlajkou.“

Jen během jednoho roku zhubla dvě třetiny své váhy, kdy trpěla na podvýživu a nedostatek vitamínů. „To jsem nebyla já, na koho jsem se dívala do zrcadla. Nikdy jsem takto nevypadala, mohla jsem vidět, jak mi vystupují kosti,“ vzpomíná. I po podstoupení šestitýdenní léčby měla stále extrémní vedlejší účinky, navštívila proto odborníka na výživu.

Ten jí řekl, že bez speciální pomoci zemře. Při další operaci si nechala přidat metr střeva, což jí pomohlo nabrat nějakou váhu. Dnes musí jíst alespoň 5000 kalorií denně, což je dvojnásobek normální ženské stravy. Bere 40 různých léků, má problémy s osteoporózou, mobilitou, rovnováhou a zrakem.

Paní Julie si hrozivé možné vedlejší účinky podvázání žaludku neuvědomovala. „Kdybych mohla vrátit čas zpět, řekla bych psychiatrovi, že musí existovat i jiná alternativa,“ řekla a dodala: „Na těchto lécích budu po zbytek života. Není to něco, co by se mohlo zlepšit. Jsem teď kvůli tomu zdravotně indisponovaná a nikdy už nebudu moct normálně fungovat.“

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

XLADI ( 20. srpna 2020 20:56 )

Chtěla zhubnout snadno bez práce, tak si nechala odstranit část žaludku ale nějak to přehnali. Kdovi co to bylo za doktory.

frantacizek ( 20. srpna 2020 15:27 )

tak ono to není už o nějaké estetice, ale opravdu volba mezi životem a smrtí..

frantacizek ( 20. srpna 2020 13:08 )

ano, podvázání už je pro lidi s morbidní obezitou. Mému kamarádovi to naopak velice pomohlo. Měl fakt asi přes 200kg, sotva chodil po městě, byl několikrát v sanatoriu se s tím léčit, bezúspěšně.. U něj už to byla otázka života a smrti. Dnes je v pořádku, má něco přes 100 a žije spokojeně, co jsem ho měl možnost potkat cca před čtvrt rokem.

hedvika111 ( 20. srpna 2020 12:23 )

ačkoli na tom ještě nejsem tak špatně, zvažovala jsem bandáž žaludku, ale naštěstí mi to paní doktorka rozmluvila (dnes to dělají jak na běžícím pásu) problém je v tom, že najednou může jíst člověk extrémně malé množství jídla a bohužel se mu tak nedostává potřebných živin pro základní funkce... takže je následně běžné vypadávání vlasů, problémy s klouby, s očima atd.. je toho hodně
hodně lidí si vůbec nezjistí co to znamená a výsledky jsou tragické, nemluvě o tom, že pokud si to člověk nesrovná v hlavě, časem se žaludek zase vytáhne a nabírá se znovu ............

y1xcvbnm ( 20. srpna 2020 12:14 )

byla tlustá ale vypadala mladě, po zhubnutí vypadá na 80 let.

Zobrazit celou diskusi