Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pohřešovanou Olivii (†6) našli na dně moře: Po otci a sestře Anně policisté dál pátrají

Autor: štt - 
11. června 2021
19:38

Policisté po dlouhých měsících objevili tělo pohřešované Olivie (†6) na dně moře. Holčička spolu se svou sestrou a otcem zmizela na konci dubna. Zpráva ve Španělsku způsobila rozruch. Nyní se pátrá po zbylých členech rodiny.

Pátrací tým našel 10. června v hloubce 1 000 metrů u pobřeží Tenerife tělo šestileté Olivie Gimeno Zimmermann. Holčička a její roční sestra Anna zmizely 27. dubna, v den, kdy je měl jejich otec Tomás Gimeno (37) vyzvednout u své exmanželky Beatriz Zimmermann. Matka až do poslední chvíle doufala, že jsou její dcery naživu.

K tragédii se vyjádřil i předseda vlády Pedro Sánchez: „Nedokážu si představit ohromnou bolest matky malé Anny a Olivie tváří v tvář strašlivé zprávě, kterou jsme právě slyšeli.“

Podle dosavadního vyšetřování policie měl otec v rámci střídavé péče vyzvednout své dvě dcery, aby s nimi strávil víkend na Tenerife. Mladší Annu nabral u své exmanželky a poté jel za Olivií na školní praxi do Santa Cruz de Tenerife na Kanárských ostrovech. Společný čas měli trávit v obci Igueste de Candelaria.

Později téhož dne byl Gimeno spatřen v tamním přístavu. Bezpečnostní kamery zachytily pouze jeho, dívky s ním nebyly. Muž však provedl dvě cesty k autu, aby si vzal šest velkých pytlů na loď, která byla uvázána k molu na severu města.

Na moři jej zastavila pobřežní hlídka, aby Tomáse napomenula, že porušil zákaz vycházení platný v rámci opatření proti šíření koronaviru. O dvě hodiny později se vrátil na pevninu, ale bez tašek, které předtím naložil do svého člunu. Během noci několikrát volal své bývalé ženě, aby jí v afektu sdělil, že se svými dcerami a s ním už se nikdy nesetká. Po půlnoci vyplul znovu, ale zpátky na pevninu se nikdy nevrátil.

Gimenův člun policisté později nalezli opuštěný nedaleko pobřeží. Od té doby policie pátrala jak po možném pachateli, tak po obětech. Až na začátku června se potápěčům podařilo najít na dně moře tělo uložené v tašce, která byla upevněna k chybějící kotvě od člunu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání