Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dva mrtví v Liberci: Muž (†53) zastřelil na zahradě manželku (†49) před očima tchyně a pak obrátil zbraň proti sobě?

Aktualizováno -
17. května 2021
13:28
Autor: shp, ČTK - 
16. května 2021
17:22

V neděli bylo v Liberci pořádně rušno, v jedné z tamních ulic došlo ke střelbě, při které utrpěla zranění žena (†49) a muž (†53). Žena svým zraněním podlehla na místě, muž později v nemocnici. Údajně šlo o manžele, kteří se měli rozvádět. Střílet se mělo krátkou zbraní, kterou střelec držel legálně. 

Video  Střelba v Liberci: Jeden člověk zemřel, další je těžce zraněný  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Krátce po čtvrt na pět dnešního dne jsme prostřednictvím linky 158 přijali ohlášení o střelbě v Liberci. Po příjezdu našich prvosledových hlídek jsme na místě našli dvě zraněné osoby, které jsme okamžitě předali do péče zdravotnického personálu,“ řekl na místě policejní mluvčí Vojtěch Robovský agentuře Aktu.cz.

Dramatická resuscitace 

Obě zraněné osoby byly resuscitovány. „Mohu potvrdit, že na místě byly dvě osoby. Žena byla několik desítek minut resuscitovaná, ale resuscitace byla bohužel neúspěšná, utrpěla zranění neslučitelná se životem,“ řekl ČTK mluvčí zdravotnické záchranné služby Michael Georgiev. Ženě bylo 49let. 

Druhým pacientem byl muž, který byl také několik desítek minut resuscitován, tato resuscitace byla úspěšná a pacient byl transportován do liberecké nemocnice na traumacentrum,“ dodal. Policie v pondělí potvrdila, že zemřel i muž (†53). Zraněním podlehl v nemocnici. Zemřelí jsou údajně manželé, kteří se měli rozvádět. Muž měl prý finanční problémy kvůli podnikání. Střelba byla podle ČTK vyústěním rodinných sporů. 

Tchyně jako svědek

Svou choť zabil dle televize na zahradě a pak obrátil zbraň proti sobě. Činu přihlížela jeho tchyně. Provoz v místě, kde k incidentu došlo, byl omezen. „Co se týče okolností a příčin vzniku tragické události, tak ty jsou v současné době prověřovány kolegy ze služby kriminální policie,“ dodal Robovský.

Policie na místě zajistila i střelnou zbraň. „Kriminalisté zajistili legálně užívanou krátkou palnou zbraň, kterou nyní podrobí znaleckým zkoumáním. Ve věci kromě jiného nařídili soudní pitvy,“ dodal Robovský v pondělí. 

Věc kriminalisté šetří jako závažný trestný čin vraždy. Kvůli tomu také policisté nemohou poskytnout další detailní informace. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání