Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Střelba v Liberci kvůli rozvodu: Zemřela cukrářka (†49)! Manžel (†53) otočil zbraň proti sobě?

Aktualizováno -
17. května 2021
20:27
Autor: VaB - 
17. května 2021
15:00

Na okraji Liberce se v neděli střílelo. Ke střelbě došlo u rodinného domu. Co bylo příčinou, šetří policisté. Útočit měl ale 53letý muž a jeho obětí se stala o 4 roky mladší manželka cukrářka, která zemřela na místě. Nakonec otočil zbraň proti sobě a později podlehl vážným zraněním. Místní jsou z nečekané tragédie zděšeni.

V jinak klidné okrajové části Liberce se v neděli později odpoledne ozvala střelba. Na místo okamžitě spěchali policisté, zejména tedy ti, kteří jsou vybavení samopaly a jsou vycvičeni na prvotní zákroky proti ozbrojeným střelcům.

Podobný zákrok ale nebyl nutný. Když policisté dorazili k jednomu z domů, na zemi ležely dvě zraněné osoby. Mezitím provedli zabezpečení okolí, nebylo totiž jisté, zda se na místě nenachází další střelec. „Nebezpečí osobám v okolí události nehrozí,“ ujišťovala policie.

V tu dobu už policisté a záchranáři bojovali o život ženy (†49) a muže (†53), bohužel v obou případech nakonec marně. Žena, která v Liberci vlastnila cukrárnu, byla vyhlášená, stejně jako její dorty a koláče. Nakonec svým zraněním na místě podlehla.

Její muž (†53) zemřel později. „Druhá osoba svým zraněním po transportu do nemocnice podlehla,“ potvrdil Blesku policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Ženu záchranáři resuscitovali desítky minut.  

Případ si převzali krajští kriminalisté. Ti na místě zajistili i krátkou střelnou zbraň, která bude podrobena zkoumání. „Ve věci kromě jiného nařídili soudní pitvy. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování, v němž byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, nemůžeme v tuto chvíli poskytovat detailnější informace,“ dodal Robovský. 

Manželé se měli rozvádět, muž měl údajně finanční problémy. Podle TV Prima svou choť zastřelil na zahradě, zbraň poté otočil proti sobě. Celému krveprolití měla navíc přihlížet tchyně.

Navenek nebylo nic patrné

Z následků střelby jsou otřeseni i sousedé. „Byl to milý pár, zvali jsme se mezi sebou na různé oslavy. Netušil jsem, že by mezi nimi byla jakákoli nevraživost, chovali se úplně normálně,“ řekl Deníku jeden ze sousedů.

„Je to tragédie, víc se k tomu ale vyjadřovat nechci,“ řekl Blesku v pondělí jeden ze sousedů. V neděli večer se pak na stránkách Cukrárna – pekařství Jahůdka objevila smutná zpráva. „Vážení zákazníci, z důvodu rodinné tragédie bude cukrárna až do odvolání uzavřena.  Děkujeme za pochopení. Vaše Jahůdka.“

Lidé už rodině vyjadřují kondolence. „To se nemělo stát, upřímnou soustrast,“ vzkazuje Martina. „Upřímnou soustrast,“ dodává Tomáš.

Video  Střelba v Liberci: Jeden člověk zemřel, další je těžce zraněný.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

slovan1954 ( 17. května 2021 19:37 )

prudentiacz ( 17. května 2021 18:31 )

Došla škvára? Tak rychle nabíjet.

dietr ( 17. května 2021 16:04 )

Tchyni se po letech pomlouvání a štvaní podařilo manžele rozdělit, s výsledkem ovšem asi nepočítala...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání