Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bývalá členka komunity Charlese Mansona (†83) zavzpomínala na život s ním: Byl úžasný milenec!

Autor: rc - 
1. května 2021
19:38

Na život s kultem Charlieho Mansona zavzpomínala po letech Juanita Wildebushová (77) z amerického Oregonu. Na komunitu Mansona narazila, když projížděla Kalifornií a do své dodávky vzala tři stopaře. Mezi nimi byla i Susan „Sadie“ Atkinsonová, která byla později usvědčena z vraždy herečky Sharon Tateové a dalších vražd, které se staly v Los Angeles. Ve chvíli, kdy stopaři nastoupili k ní do vozu, se její život od základu změnil. Se stopaři odjela do ranče, kde přebývala Mansonova Rodina a Juanita se k nim přidala. Seznámila se tam dokonce se svým manželem, s nímž také nakonec od komunity odešla a to jen chvíli předtím, než došlo k brutálním vraždám. Mansona popisuje jako charismatického muže a úžasného milence.

Bylo léto lásky 1968, když se Juanita Wildebushová pocházející z Oregonu rozloučila se svým přítelem Carlosem a vydala se na cestu po Spojených státech ve své dodávce. Její přítel, filozof, s nímž se potkala na studiích v Mexico City, odcestoval zpátky do Mexika a Juanita měla později odjet za ním, ale to se nestalo. Řídila svou dodávku napříč Kalifornií, když uviděla u cesty tři lidi. Dva muže a těhotnou ženu, která držela v ruce nápis „Los Angeles.“

Neváhala a zastavila jim. Netušila, že právě nevinné svezení tří lidí, kteří taktéž patřili k hippies a sdíleli její myšlenky na svět, ji zavede do spárů kultu. Těhotná žena byla Susan „Sadie“ Atkinsonová, která byla zapletena do pozdějších vražd v Los Angeles.

Zavezla je do Spahn ranče v San Fernando Valley, kde tehdy Mansonova „Rodina“ přebývala a Atkinsonová ji okamžitě zavedla k Charliemu, který ji zaujal, a Juanita se rozhodla zůstat. „Byl úžasný. Byl tak něžný, přivedl tě do bodu orgasmu a pak tě přivedl zpět. Jako věc z Kámasútry,“ popsala sex s Masonem Juanita pro britský deník Daily Mail s tím, že prodala Mansonovi svou dodávku a dala mu 14 tisíc amerických dolarů (cca 300 tisíc Kč), které měla na svém účtu.

V listopadu 1968 se rodina přestěhovala do ranče Meyers v Goler Canyon v Death Valley, ale nakonec skončili v Barkerově ranči. Nezůstali tam ale dlouho a v březnu roku 1969 se přesunuli zpět do Spahn ranče, kde se začali připravovat na rasovou válku, kterou Manson nazval Helter Skelter podle písně Beatles. Tehdy se dala čtyřiadvacetiletá Juanita dohromady s devatenáctiletým Brooksem Prostonem, s nímž žila v bunkru na ranči, kam se k nim později přidali Paul Crockett a Bob Berry. Juanita se nakonec dala dohromady s Berrym, s nímž se nakonec rozhodla kult opustit.

V srpnu roku 1969 Tex Watson, Patricia Krenwinkelová, Linda Kasabianová a Atkinsonová přijeli do vily, kde bydlela herečka Sharon Tateová, která byla v pokročilém stádiu těhotenství. V domě s ní byl ještě Jay Sebring, Abigail Folgerová, Voytek Frykowski a Steven Parent, osmnáctiletý muž, který navštívil správce pozemku. Všechny je brutálně zavraždili. Následující noc zavraždili i Lena a Rosemary LaBiancovi. Juanita, která se za Berryho provdala, podle jejích slov tušila, že za vraždami jsou lidi Mansona. „Sadie Atkinsonová a Leslie VanHoutenová byli lidé, k nimž jsem měla nejblíže,“ uvedla Juanita s tím, že párkrát uvažovala nad tím, že Atkinsonovou navštíví ve vězení, ale její terapeutka jí to nedoporučila.

VIDEO: Brutální vražda dvou stopařek. Z výpovědi a doznání vraha Krupičky mrazí

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání