Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Babička s dědečkem měli týrat vnoučata: Sousedé ale obvinění nevěří a stojí za nimi!

Autor: ran - 
27. dubna 2021
18:34

Policie obvinila prarodiče z týrání vnoučat, babička s dědečkem se ale nařčení brání – a sousedé také stojí za nimi. Za vše podle nich může otec dětí, který se nedávno vrátil z vězení za zanedbávání péče o děti. 

 

Babička s dědečkem měli týrat svá vnoučata, sousedé ale věří jim a obvinění jim přijde nesmyslné. „Prarodiče vnoučatům způsobovali psychické a fyzické utrpení. Ve stavu opilosti jim odpírali jídlo, bili je, nadávali jim a házeli na ně kameny,“ uvedla znění obvinění policejní mluvčí Jana Ligdayová.

Prarodiče měli učit děti také pít a kouřit a jednomu způsobit popáleniny. „To není pravda, na to jsou svědci,“ obhajuje se dědeček Július Čonka. Odpovědnost za vše svaluje na otce jejich vnoučat, který se před Vánoci vrátil z vězení, kde seděl právě kvůli zanedbávání péče o děti. Jejich matka je stále za mřížemi.

„Popálily se u něho,“ řekla babička dětí Viera Čonková. Otec ale tvrdí, že on za nic nemůže. „Šel jsem jen pro vodu, kluk se popálil, když byl u pece, ani mi to nechtěl ukázat,“ informoval o svojí verzi otec do kamery televize JOJ.

Když rodiče skončili ve vězení, děti jim byly odebrány – některé z nich byly svěřeny do péče prarodičům, další ale pobývají v dětském domově a jezdí na návštěvy domů. Obvinění se podle prarodičů má týkat jen dětí z dětského zařízení.

„Když bych týrala tyto děti, proč potom nejsou týrané i ty děti, které jsme dostali do péče?“ argumentuje babička. „Nepůjdu sedět za křivé obvinění,“ dodala rezolutně.

„V případě, že se prarodičům prokáže vina, hrozí jim trest odnětí svobody na 7 až 15 let,“ uzavřela policejní mluvčí. 

Video  Prarodiče měli týrat vnoučata: sousedé tomu nevěří, stojí za nimi!  - Reprofoto/TV JOJ
Video se připravuje ...

boroboro ( 27. dubna 2021 19:59 )

Snad by někdo nevěřil, že by takoví milí lidé mohli ubližovat dětem! Všechno je to vymyšlené, je to dyškrymynáciiááá do nebe volající! Úplně stejně jako u té laskavé babičky malé Valerie, která navíc už nespravedlivě sedí! Vždyť naši milí cikánští spoluobčané, kudy chodí, tudy nás přesvědčují, jak strááášně své děti milují!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání