Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děti hodily štěňátko mezi dospělé psy a bavily se, jak ho bolestivě hryžou! Trestu se vyhnou

Autor: ran - 
23. dubna 2021
18:29

Dva výrostci na východě Slovenska vhodili malé vyplašené štěňátko mezi velké psy a natáčeli si, jak se na pejska rozzuřeně vrhají. Štěně se pod kousanci psů jen třáslo strachy a nešťastně kňučelo!

V obci Šarišské Jastrabie si dva chlapci (11, 13) ve sklepě udělali zábavu z týrání malého štěněte, které si navíc sami natáčeli! Nechutné video začalo kolovat po sociálních sítích, až se dostalo k policii, která věc vyšetřuje jako týrání zvířat. Pejsek utrpěl vícero zranění.

Štěně se nemohlo bránit

Štěně se dorážení psů nemohlo nijak bránit, protože v stísněných sklepních prostorech nemělo kam utéct. „Je to tady stále víc a víc běžné,“ uvedla k případu Diana Truchlíková ze Sdružení za práva zvířat, která spolu s kolegyní Michaelou Bulíkovou pejska odvezla do bezpečí.

Pokousaný pejsek byl přitom tak vystrašený, že i dobrovolníci, kteří po zveřejnění videa přijeli na pomoc, měli co dělat, aby ho odchytili. Ale v rukách hodných lidí mu už teď nic nehrozí. „Veterinář ho ošetří a pak ho vezmeme do centra pro týraná zvířata, kde se bude fyzicky i psychicky zotavovat,“ doplnila Truchlíková.

Děti se trestu vyhnou

Podezřelé osoby není možné vzhledem k jejich věku trestně stíhat,“ řekla pro televizi JOJ policejní mluvčí Jana Ligdayová k tomu, zda chlapcům hrozí nějaký legální postih.

Video  Týrané štěně: Dorostenci ho předhodili dvěma psům, kteří ho zuřivě pokousali!  - Reprofoto/TV JOJ
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání