Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Fotbalista Kristián (†19) skočil pod vlak: Zemřel jako jeho otec, který mu zavraždil mámu

Autor: ran - 
18. dubna 2021
05:13

Nadějný mladý fotbalista Kristián (†19) ukončil svůj život skokem pod rozjetý vlak na viaduktu ve slovenské Myjavě. Chlapec na místě zemřel. Rozsah jeho zranění byl příliš velký na to, aby se mu dalo jakkoli pomoci. Rodinná historie nešťastného chlapce dojme asi každého.

Kristián měl rád fotbal, hrál za druholigový klub v Myjavě. Osud si ale s jeho životem ošklivě pohrál a dnes už bohužel chlapec není mezi námi. Na viaduktu vstoupil pod kola plně rozjetého vlaku. Strojvůdce v šoku začal brzdit, ale mnohatunový kolos neměl šanci ubrzdit. 

Neměl šanci přežít

Přibližně 20letý mladík vstoupil z bezprostřední blízkosti do jízdní dráhy osobnímu vlaku,“ popsal na místě ohledávající lékař, jak k tragédii došlo. Tělo mrtvého Kristiána zůstalo bez hnutí ležet, už první pohled na něj dával znát, že jakýkoli pokus o pomoc je v tomto případě zcela marný.   

Krátce po poledni došlo na trase Myjava-Poriadie ke srážce vlaku a civilní osoby, která se neoprávněně pohybovala na železničním náspu,“ potvrdila tragédii mluvčí slovenských železnic Ria Fejk Achbergerová. „Náraz mu způsobil vážné, devastující poranění, kterým na místě podlehl,“ doplnil lékař. 

Usměvavý kluk

Kamarádi z fotbalu na Kristiána vzpomínají v dobrém. „Byl to takový usměvavý kluk, nebyl nějak tichý nebo uzavřený, teď zrovna maturoval,“ pověděl o Kristiánovi webu televize JOJ noviny.sk jeden z jeho spoluhráčů

Po 13 letech se tak uzavřela smutná historie mladíkovy rodiny. Když bylo Kristiánovi pět let, otec mu zavraždil matku přímo na ulici a po svém hrůzném činu spáchal sebevraždu stejně jako teď jeho syn - vstoupil před rozjetý vlak. 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Video  Tragédie na železnici: Pod koly vlaku zemřel nadějný fotbalista Kristián (†19), stejně jako jeho otec.  - Reprofoto/TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání