Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Judita (18) zavraždila Tomáše (†16), rozhodl soud! Jaký dostala trest?

Aktualizováno -
20. dubna 2021
16:07
Autor: rc, shp - 
20. dubna 2021
10:11

Před soudem se znovu projednávala brutální vražda šestnáctiletého Tomáše. Z činu je obžalovaná jeho kamarádka a spolužačka Judita. Osmnáctiletá dívka, která je už dva roky ve vazbě, měla svého kamaráda ubodat k smrti. Na jeho těle se našlo jednapadesát bodných ran. Podle Judity měl Tomáše zavraždit muž, který se vydával za odpočtáře. Nyní konečně padl trest!

Vloni v listopadu byla u soudu odsouzena na dvanáct let a čtyři měsíce Judita ze Slovenska. Dnes osmnáctiletá dívka měla v květnu roku 2019 brutálním způsobem zavraždit svého kamaráda a spolužáka Tomáše.

Tomáš měl na těle až jednapadesát bodných ran! Předsedkyně senátu Zuzana Pilátová v rozsudku uvedla, že Tomáš zemřel po útoku bez zjevného motivu mimořádně brutálním způsobem.

V rozsudku navíc podle deníku Plus Jeden Deň stojí, že příběh, který vypověděla Judita, nesouhlasí s důkazy. Navíc obžaloba získala záznam rozhovoru mezi Juditou a její mámou, který se uskutečnil, když už byla Judita ve vazbě.

Podivná slova matky

„Juditko, ono se to opravdu stalo tak, jak si myslíš, jak si to pamatuješ,“ měla podle Pluska Jeden Deň říci Juditina máma. „Jakože tam někdo byl?“ tázala se Judita. „Ano, ale teď to už necháme, je to tak a my to dokážeme,“ dodala její máma. Judita se proti rozsudku odvolala, soud se jejím případem začal znovu zabývat v úterý, uvedl slovenský deníku Plus Jeden Deň.

Judita ve výpovědi uvedla, že je nevinná a vraždil falešný odpočtář. Dvojici osudného dne údajně odpadla hodina, a tak se kamarádi rozhodli, že půjdou k Juditě domů, aby společně probrali výlet do Londýna, na nějž se měli vypravit následující den. Do Británie však už neodletěli.

Na dveře bytu prý zazvonil muž, který uvedl, že je odpočtář a jde zkontrolovat elektřinu. „Začal naléhat, že to bude rychlé, a tlačil se do bytu. Lekla jsem se a zavolala Tomáše. Když Tomáš vyšel zpoza rohu, muž už stál ve dveřích. Oni se na sebe pár sekund jen dívali, ten chlap měl takový divný výraz,“ vypověděla Judita, že pak vytáhl z tašky nůž a vrhl se na Tomáše.

Rodiče Judity stojí za verzí své dcery a tvrdí, že kriminalisté na místě činu neodvedli dobrou práci. Rodiče dokonce vytvořili webovou stránku, na níž poukazují na údajné chyby, které policisté měli udělat během vyšetřování.

Vraždila Judita, rozhodl soud

Soud neměl v úterý dlouhého trvání. Odpoledne byl vynesen rozsudek. Rodinu dívky však nepotěšil. Podle něj je vinná. Odvolací soud tak potvrdil původní rozsudek soudu nižší instance, uvedl web Pluska.sk. Mladá Slovenka byla odsouzena na dvanáct let a čtyři měsíce ve vězení. Rozsudek je pravomocný. Juditě přitom hrozil až patnáctiletý trest.

VIDEO: Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video  Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu.  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání