Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kapitán válečné lodi boural „při parkování“: Škody jdou do milionů!

Autor: rix - 
8. dubna 2021
22:11

Britský kapitán Simon Reeves se pokoušel v Bahrajnu za tmy zakotvit Loď Jejího veličenstva Chiddingfold. To se mu ale nepodařilo, narazil do další válečné lodi a udělal do ní dvě díry! Oprava tohoto plavidla zabere několik měsíců a vyjde námořnictvo hodně draho!

Minolovka, které Reeves velel, je ve službě od roku 1983. Jednalo se o první mužův pokus zakotvit ve tmě. „Chtěl to zachránit a zařadil zpětný chod,“ ale bylo pozdě, sdělil nejmenovaný zdroj serveru The Sun. Podle Královského námořnictva stály za incidentem špatné podmínky. Jmenovitě vítr v kombinaci s přílivem a odlivem.

Ačkoli je Chiddingfold třicet let stará loď, má na své palubě vybavení s vysokým rozlišením pro hledání min pod mořskou hladinou. Jakmile posádka zaznamená nebezpečnou minu pod hladinou, není  problém jí ihned zničit.

Loď Pensance, do které Chidinngfold nabourala, má trup vyrobený z plastu a plavidla se při nepovedeném manévru střetla hned dvakrát. Škody v přepočtu dosáhly bezmála 3 miliony korun a opravy potrvají několik měsíců. Obě lodi se v Perském zálivu pohybují proto, aby ochránily důležité námořní cesty.

Video  V Suezském průplav uvízla obří loď Ever Given s přepravními kontejnery. Způsobilo to astronomické škody.  - Reuters
Video se připravuje ...

Video  V Suezském průplav uvízla obří loď Ever Given s přepravními kontejnery. Způsobilo to astronomické škody.  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání