Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Smutné Velikonoce Terezy v Pákistánu: Pláč a modlitby na Velikonoce

Autor: jel - 
5. dubna 2021
05:10

Češka Tereza H. (24) si v pákistánském vězení odpykává více než osmiletý trest za pašování drog. Přestože se stále snaží, aby soud projednal její odvolání, celkem už za mřížemi sedí déle než tři roky. Nyní tam oslavila také velikonoční svátky, během nichž jí bylo velice smutno. Naštěstí ji čekala morální podpora z nečekaných míst.

To, že stráví další svátky za mřížemi, Terezu velmi rozrušilo. Podle pákistánského novináře Alího Aršáda jí totiž velmi chybí rodina. „Tereza během velikonočních oslav plakala,“ řekl Blesku. „Její nová kamarádka Sadaf ji ale povzbudila a dodala jí kuráž,“ dodal s tím, že kvůli svému smutku taky Tereza málo jedla. „Od dozorce věznice dostala speciální jídlo, byly to nějaké sladkosti a kuřecí maso,“ dodal.

Na Velký pátek se podle novináře Češka celý den modlila za své propuštění. Ve vězení jsou společně s Terezou ještě tři další křesťanky, které slaví Velikonoce. Protože je tam mladá Češka velmi oblíbená, poprosila je, aby se za ni také modlily.

Často mění právníky

Tereza byla zadržena celníky 10. ledna 2018 na letišti v Láhauru. V jejím kufru bylo nalezeno téměř devět kilogramů heroinu. Za dobu, kdy si odpykává trest, vystřídala několik právních zástupců. Poslední změnu udělala minulý měsíc. Její předchozí právník Dogar ji prý zklamal, protože nedosáhl toho, aby bylo její odvolání projednáno.

„Navíd Básir je drogový právník,“ uvedl Aršád. „Za dva roky Dogar nedosáhl rozhodnutí o odvolání. Selhal a Tereza se na něj rozzlobila. Tereza nyní vkládá všechny naděje na propuštění do Navída Básira,“ dodal novinář a změnu advokáta označil za velké rozhodnutí.

babatomanija ( 10. dubna 2021 12:18 )

Pozdě bycha honit..... Asi by teď měla být docela ráda za těch osm a půl roku.

marlen52 ( 5. dubna 2021 17:16 )

taková ... ať si nebere slovo boží do pusy

TomasLB ( 5. dubna 2021 16:45 )

Tak mentálně retardovaná redakce blesku si myslí, že je každý tak retardovaný jako oni sami...

j_dc_cv ( 5. dubna 2021 14:06 )

To se tak ráno pisálek vzbudí a řekne si... Co bych tak nadrásal? A vymyslí článek o Tereze.

By mě fakt zajímalo, jestli se ta křesťanka o Velikonočních modlila někdy dřív, než se dostala do basy. Pochybuju.

j_dc_cv ( 5. dubna 2021 14:04 )

Tvoje učitelka ČJ pláče. Hořce pláče.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání