Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Miliardáře doma zbili tyčí lupiči: Bývalého ministra svázali a odnesli si cennosti

Autor: ČTK, chal - 
5. dubna 2021
07:21

Známý francouzský podnikatel a bývalý ministr Bernard Tapie se stal spolu se svou manželkou obětí domovní loupeže. Osmasedmdesátiletého byznysmena a jeho ženu napadli lupiči v noci na neděli v jeho domě nedaleko Paříže, ztloukli je, svázali a z domu si pak odnesli hodinky a šperky. Informovala o tom agentura AFP.

Sedmdesátileté Dominique Tapieové se podařilo v noci dostat z pout a ze sousedního domu zavolat policii. Kvůli lehkým zraněním po ranách do obličeje skončila v nemocnici.

Tapie podle prokurátorky Beatrice Angelelliové dostal ránu tyčí do hlavy, hospitalizaci ale odmítl.

Podnikatel a politik Tapie, bývalý majitel firmy Adidas, je barvitou postavou francouzské scény. Počátkem 90. let byl poslancem i ministrem pro záležitosti měst v levicové vládě za prezidenta Françoise Mitterranda.

Kvůli sporu s bankou Crédit Lyonnais ohledně odkupu akcií Adidasu skončil i před soudem, ten jej ale nakonec obžaloby z podvodu zprostil.

Video: Senioři se učí bojový systém Krav Maga

Video  Senioři se učí bojový systém Krav Maga: „Protože se v metru bojím,“ říká Jana (80)  - Andrea Ulagová, Aleš Brunclík, hudebnibanka.cz
Video se připravuje ...

sorgedoktor ( 5. dubna 2021 11:31 )

.....Snad mohl mit doma signalisacni zarizeni.To u nas maji i nketere objekty vyssi dulezitosti.Ono takhle nejak setrit se nevyplaci..

MAMKA2316 ( 5. dubna 2021 10:19 )

PROČ PIŠETE MILIARDÁŘE ?? JE TO NORMÁLNI ČLOVĚK JAK KAŽDÝ JINÝ NE ????? ZNÁM SPOUSTU LIDÍ KTEŘÍ MAJI DALEKO LEPŠÍ CHRAKTER JAK NĚJACI POSLANCI,SOUDCI, MILIARDÁŘI ATD ???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání