Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čech Jaroslav (45) měl doma přes osm tisíc obrázků s malými dětmi! Dostal podmínku

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: ČTK)
Autor: VaB - 
15. března 2021
16:14

Britská policie provedla u Jaroslava Ch. razii, při které nalezla přes osm tisíc fotografií, na kterých jsou zneužívané děti! Čech Jaroslav stanul před soudem, který mu udělil podmínku. Pokud ji poruší a nebude dělat to, co mu probační úředník nařídí, poputuje rovnou do vězení. Přijde navíc o všechna svá zařízení.

Policie se zatykačem u Jaroslava doma ve Warringtonu zaklepala 7. července loňského roku. Při prohledávání zajistili „řadu zařízení“. Na těch bylo celkem 8 130 fotografií, na kterých jsou zneužívané děti. 

Web LiverpoolEcho uvedl, že se na fotografiích byly zejména dívky mezi 5 a 16 lety, na mnoha byli ovšem i chlapci. Před soudem měl Čech přiznat, že stáhl více než osm tisíc obrázků. Podle obvinění byly obrázky staženy v rozmezí od 1. ledna 2018 do 9. července 2020.

„Důkazy ukázaly, že obžalovaný hledal na internetu fotografie, na kterých jsou zneužívané děti,“ uvedla podle webu žalobkyně Jo Maxwellová. Podle ní nebyl Jaroslav u nás za podobný delikt stíhaný, v České republice byl ale v roce 2005 odsouzen za krádež. 

Maxwellová navrhla vazbu od dvanácti měsíců až na tři roky, dále požádala o zničení veškerých zařízení. Čech si od soudce vyslyšel osmiměsíční podmínku. „Budete dělat vše, co vám váš probační úředník řekne. Pokud neuspějete, budete předveden před soud a já vás pošlu do vězení,“ řekl soudce.

LiverpoolEcho muže označil za pedofila. Soudce navíc přikázal, že se bude muset na dalších deset let zapsat v registru sexuálních delikventů. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání