Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík pozabíjel příbuzné kvůli hloupé lži: Vyvraždil jsem celou rodinu, napsal pak kamarádovi

Autor: ran - 
11. ledna 2021
15:39

Mladík Menhaz Zaman (24) vedl několik let dvojí život, aniž by o tom kdokoli z jeho okolí měl sebemenší ponětí. Zatímco rodiče z něj chtěli mít úspěšného inženýra a vydržovali ho na vysoké škole, on se zatím věnoval úplně něčemu jinému než studiu. A tři roky dopředu si naplánoval, co provede den před jeho plánovanou promocí...    

Zamanova rodina se přestěhovala z Bangladéše do města Markham v kanadské provincii Ontario, aby tam nalezla lepší život. Tatínek Moniruz (†59) si našel práci u taxislužby, maminka Momotaz (†50) v realitách, sestra Malesa (†21) práci na půl úvazku v obchodu s potravinami. Babička Firoza (†70) se za nimi přestěhovala později. 

Menhaz Zaman (24) měl budoucnost určenou. Rodiče toužili po tom, aby vystudoval prestižní školu a zajistil si tak budoucnost. Všude o něm mluvili jako o snaživém a vzorném studentovi a zlatém synovi, který ví, co se sluší a patří. A on se, alespoň zdánlivě, držel toho, co mu bylo vštěpováno. Že základ všeho je rodina a pilná práce.  

Ale ve skutečnosti bylo všechno jinak. Studentem byl jen na oko. Každé ráno sice odjížděl s batohem a laptopem a vracel se pozdě odpoledne. Nejezdil ale do Toronta na Univerzitu York, jak se všichni domnívali. V roce 2015 totiž studia po druhém semestru vzdal - a dny místo toho trávil hraním videoher ve městě, nakupováním a chozením do posilovny. 

Každý den se vracel s vylhanými příběhy o tom, co se dělo ve škole, a rodiče i celá rodina byli v sedmém nebi, jak se mu skvěle daří. A den promocí se neúprosně blížil. Nikdo nemohl tušit, že se ho nikdo z jeho blízkých nedožije. Zaman ale měl v hlavě celou dobu plán. Svůj odporný čin plánoval neuvěřitelné tři roky.

Místo promoce a oslav neuvěřitelný mord  

Slavný den měl přijít 28. července 2019. Den předtím však došlo k masakru. Zaman 27. července nejdříve okolo 15. hodiny udeřil sochorem matku a podřízl jí hrdlo. Hodinu nato totéž provedl babičce, a když se vrátila sestra z práce, i jí. Pak čekal až do půlnoci na otce, až přijde z práce, a zavraždil ho stejným způsobem. 

Zaman následně usedl k počítači a začal hrát online hry se svými kamarády, které znal jen přes internet. „Právě jsem vyvraždil celou rodinu,“ napsal jim s tím, že nejspíš zbytek života stráví ve vězení. Oni to brali jen jako hloupý žert a způsob, jak na sebe upoutat pozornost v online světě. Uvěřili mu, až když se vyfotil s mrtvými těly a zapózoval jim do kamery počítače se zakrváceným nožem.

Jeho neznámí známí okamžitě zkontaktovali policii. Mohli jí sice předat jen Zamanovu přezdívku, pod kterou vystupoval na internetu, a místo bydliště - Kanada, kriminalisté ale i tak vraha vystopovali podle ID adresy jeho počítače. Menhaz Zaman dostal doživotí s možností propuštění na podmínku za 40 let.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání