Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hrozivě vypadající nehoda hasičů z Klánovic: Nová cisterna je na odpis

Autor: VaB - 
19. prosince 2020
11:38

Hrozivě vypadající nehoda hasičské cisterny dobrovolných hasičů z Prahy jen náhodou nedopadla tragicky. Co přesně stálo za havárií, je záhadou. Hasiči se před pár měsíci radovali z nové cisterny, o kterou teď přišli.

K nehodě cisterny došlo u obce Jičíněves na Jičínsku. Hasičská Tatra dobrovolných hasičů z pražských Klánovic se tady neocitla náhodou, hasiči měli jet s novým autem na kontrolu k výrobci a na dodělání některých komponentů. 

Jenže to málem dopadlo tragicky. Co se před nehodou stalo, vyšetřují policisté. Z fotek to ale vypadá, že měl strojník štěstí v neštěstí. Cisterna sjela ze silnice a bočně narazila do stromu, ten skončil téměř v polovině kabiny.

Hasiči navíc museli rozřezat i střechu, pravděpodobně proto, aby mohli strojníka z Klánovic vysvobodit. Ve voze byl naštěstí sám. „Zatím můžeme pouze potvrdit, že strojník je mimo ohrožení života,“ uvedli hasiči na svém facebooku. Potvrdili, že k nehodě došlo při technickém převozu.

„18. prosince v 8:53 hodin ráno došlo u Jičíněvsi k havárii Tatry dobrovolných hasičů, mělo dojít k jednomu zranění. Dechová zkouška byla negativní, po několika hodinách došlo k vyproštění. Příčina je v šetření,“ řekla Blesku policejní mluvčí Alena Kacálková. 

Video  V Dolních Počernicích došlo k vážné dopravní nehodě. (11. prosinec 2020)  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání