Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Při požáru shořely tatrovky za miliony: Majitele muzea dojala nebývalá vlna solidarity

Autor: DH - 
16. května 2020
14:11

Plameny požáru v muzeu Tatra 111 v Dobříči zničily téměř vše. Díky hasičům se ale velkou část sbírky podařilo zachránit. Muzeum se nyní snaží jeho majitel znovu postavit na nohy. Pomáhá mu při tom i veřejnost, nebývalá vlna solidarity pro něj byla překvapující.

O tom, že se muzeum Tatra 111 dostává znovu do formy, informovali jeho správci na facebooku. Pánové od „starých náklaďáků“ se do toho pořádně opřeli a začali opravovat vozidla, která v sobotu 2. května poničil požár.

Jak je vidět na přiloženém videu, některé Tatry nezastaví skutečně nic. A to i díky pomoci obyčejných lidí, kteří se nebáli a na obnovu vozového parku muzea přispěli vlastními financemi.

„Musím říct, že pomoc a podpora Vaše a rodiny mu (majiteli, pozn. red.) udělala velkou radost a byla takovým hnacím samozřejmě vzduchem chlazeným motorem, který mu dal sílu dát se znovu do díla,“ napsal majitelův kamarád Jiří na svůj facebook. „Automobily Tatra nezastaví voda, sníh ani mráz a teď se ukázalo, že ani oheň,“ dodal.

 

Majiteli s obnovou pomáhá finančně veřejnost. Lidé začali na jeho účet spontánně posílat finanční dary.

Středočeští hasiči zasahovali v počtu čtyř jednotek u požáru v muzeu Tatra 111 v sobotu 2. května. Výši škod odhadli přibližně na dva miliony korun. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání