Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Senior na Prostějovsku měnil, až vyměnil: Poníka za slivovici a pak sám zmizel beze stopy

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK, VaB - 
3. prosince 2020
09:41

Senior na Prostějovsku si vyrazil na procházku s poníkem. Toho vyměnil za flašku tvrdého alkoholu. Jelikož se nevracel domů, žena zavolala na policii a ta zorganizovala pátrání. 

Netradiční výměnný obchod mohl zřejmě za nasazení několika desítek policistů pátrajících po pohřešovaném čtyřiasedmdesátiletém seniorovi z Dřevnovic na Prostějovsku. Důchodce se ztratil poté, co si vyšel na procházku s poníkem, ani po pěti hodinách se však nevrátil domů. 

Pátrat po něm začali i policisté ze sousedního Jihomoravského kraje, seniora nakonec našli ležet opilého v příkopu u silnice. Během vycházky totiž zvíře směnil za láhev slivovice, píše mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Muž podle policie odešel z domu na procházku s poníkem odpoledne, jeho žena se na policii obrátila ve večerních hodinách s tím, že se vždy pohyboval v okolí bydliště. „Vzhledem k věku pohřešovaného, s ním souvisejícím zdravotním stavem a povětrnostním podmínkám policisté místně příslušného obvodního oddělení v Němčicích nad Hanou okamžitě zorganizovali pátrací akci," uvedl policejní mluvčí. Zapojeni byli i psovodi a policisté z Jihomoravského kraje.

O hodinu později muže našli v příkopu u Chvalkovic na Hané na Vyškovsku, jen pár kilometrů od jeho bydliště. „Prvotní podezření, že se stal obětí dopravní nehody, se vyloučilo. Policistům sám sdělil, že do příkopu spadl poté, co byl oslněn protijedoucím vozidlem. Když se prokázalo, že se jedná o pohřešovaného muže, bylo pátrání odvoláno," doplnil policejní mluvčí. 

Dalším šetřením policisté zjistili, že vliv na pád muže do příkopu měl zřejmě také požitý alkohol. Provedenou dechovou zkouškou u zjevně opilého muže změřili hodnotu 1,8 promile alkoholu. Otázka absence poníka se přitom vyřešila vzápětí. Muž policistům přiznal, že koně vyměnil za láhev slivovice a tu potom vypil. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání