Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V domě v Líském se svítí, přestože zeje prázdnotou: Co bude s kočkami a pejsky, o které se Kristýna starala?

Autor: VaB - 
10. listopadu 2020
19:49

Obcí Líský na Kladensku o víkendu otřásla ohromná tragédie. V domě byla nalezena tři zastřelená těla, za vším by mohl stát partner Kristýny, člen Vězeňské služby, Jiří. Jediný, kdo masakr přežil, byl třítýdenní chlapeček. Dům zeje prázdnotou, jediné, co se v něm pohybuje, jsou kočky. Co s nimi bude? A co s Kristýninými pejsky?

Na pátek 6. listopadu by obyvatelé Líského nejraději zapomněli. V ten den se z domu ozvalo několik ran ze zbraně, nikdo tomu ale nevěnoval pozornost. Druhý den pak do objektu vtrhla zásahová jednotka a nalezla tam tři těla. 

Šlo o mladou ženu, její matku a muže, pravděpodobného střelce. V domě byl téměř jeden den bez péče třítýdenní chlapeček. Toho záchranná služba nezraněného převezla do motolské nemocnice v Praze.

Dům od té doby, co v něm policie ukončila vyšetřování, zeje prázdnotou. V neděli i pondělí se v uvnitř svítilo, za okny a kolem domu bylo vidět několik koček. V den zásahu byl z objektu slyšet štěkot psů, po zásahu vyběhl ven ohromný pes, po něm pak jeden menší. Oba odvezla odchytová služba.

Video  Tragédie v Líském.  - Blesk: Václav Burian
Video se připravuje ...

Milovnice zvířat

Kristýna, která byla matkou chlapce a je mezi oběťmi, milovala zvířata. Pracovala dokonce i na veterinární stanici. Kolem domu se potloukalo na sedmnáct koček, včetně mláďat. Co s nimi ale teď bude? 

O kočky se provizorně postaral starosta obce Štěpán Hon. „Kočkám jsem v pondělí zajistil krmivo, ale bylo by potřeba se ujmout alespoň těch nejmenších. Jsou to úplně čerstvá koťátka. Obvolal jsem proto hned několik útulků. Většinou mají aktuálně plno, ale ozvala se mi paní ze zapsaného spolku Zachraň zvíře ve Pcherách a uvolila se, že si alespoň pro koťátka přijede,“ řekl pro Deník.cz.

Martina Burešová ze záchranného spolku pak k domu přijela a do tepla odvezla aspoň ty nejmenší koťata. „Kdokoli by měl o ně zájem vzít si je do své péče, budeme pochopitelně moc rádi,“ dodala pro Deník s tím, že o zbytek se budou muset postarat obyvatelé obce.

Na facebooku spolku paní Burešová žádá fanoušky a milovníky zvířat o pomoc, mnoho z nich se už nabídlo k dočasné péči o kočičky.

villon ( 10. listopadu 2020 23:11 )

Skutečně pro kočky je dvanáctý rok hodně určující pro další život. Psichologicky se jedná o období nejzásadnějších rozhodnutí i volbi směřování další kariéry, studií atd. Proto v rámci ušetření koček těchto traumat je nejhumánější řešení topit je hned jak máma vypleskne mladý. To paní neboška Krystína šeredně podcenila.

andorea ( 10. listopadu 2020 22:56 )

Všichni jen mimino, mimino. To mimino z ničeho nemá rozum, nejhůř na tom bude ta 12leta holčička. Tu to psychicky postihne nejvíc. A doufám, že domov naleznou i ty kočky.

Altingerka ( 10. listopadu 2020 21:45 )

Nezají má mě, co bude s blbejma kočkama, já držím palce miminku, aby mělo relativně pohodový život. Snad ta třetí sudička mu dala tohle do vínku, když ty dvě selhaly.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání