Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž po smrti manželky ubodal své tři syny (†10, †9 a †8): Prý nezvládl jejich výchovu

Na otce tří dětí toho už bylo prostě moc: Ubodal je ve svém autě!
 (Autor: CBS Los Angeles,GoFundMe)
Autor: jžk - 
27. října 2020
21:02

Luise Fuentese (38) z Los Angeles odsoudili v úterý 20. října k 78 letům vězení natvrdo. V roce 2015 totiž zabil nožem své tři syny Luise (†10), Juana (†9) a Alexandra (†8).

V září 2015 byla těla chlapců nalezena v zadní části otcova SUV, kde přespávali několik týdnů před znepokojivým incidentem. Funtes byl nalezen zhroucený u volantu poté, co omdlel z bodných ran, které si způsobil sám. Přesto, že muž od vraždy svých dětí na veřejnosti nepromluvil, dokumenty předložené u soudu poodhalují život plný neštěstí, který se zvrhl v extrémní násilí.

Vrahův otec byl zabit, když bylo Fuentesovi pouhých pět; jeho matka zemřela v jeho 17 letech, a on se tak musel starat o své sourozence sám. I po tak traumatickém dětství se mu podařilo oženit a vychovávat vlastní tři děti. V roce 2008 však náhle zemřela milovaná manželka Maria a pracovník v masokombinátu se musel vyrovnávat s další tragickou ztrátou.

Po čase se pokusil podruhé založit rodinu s přítelkyní Josefine Barralesovou, která jej přijala i se třemi dětmi. V roce 2010 byla však do jejich domu zavolána sociálka na základě modřin od pásku, které na sobě děti měly, a od té doby byla rodina pod dozorem. Fuentes se podle všeho utápěl v úzkostech a depresích, což ho činilo nervózním.

Poté, co přišel z dlouhé šichty domů, musel neustále dohlížet na hravé chlapce, kteří se nebáli hrát si třeba s nožem. Fuentes začal navštěvovat rodičovské kurzy, na psychologická sezení však chodit odmítal. „Má pocit, že poradenství pro něj nebude prospěšné, protože v něm probudí vzpomínky, které by nejraději zapomenul,“ poznamenali si sociální pracovníci. Už tehdy si byli vědomi, že přepracovaný otec je pod velkým tlakem.

Krátce nato se s přítelkyní rozešel a odstěhoval se i s chlapci k sestře, pak žili střídavě v motelech a autě. Rodina dostávala pouhých 4694 Kč na dávkách, jak ale ukazují záznamy, tři měsíce před smrtí chlapců jim však žádost o sociální péči byla zamítnuta. Ve středu 9. září byla rodina nalezena v SUV v Los Angeles blízko centra. Chlapci byli na místě prohlášeni za mrtvé.

Fuentes se po uzdravení ke svým činům přiznal a litoval jich. Soud rozhodl, že v jeho případě nebudou usilovat o trest smrti. Muž si odsedí 78 let ve vězení, zatím je držen v nápravném zařízení Twin Towers.

nemocna ( 28. října 2020 04:51 )

Úřednice v kancelářích si ani neuvědomují co způsobí svým jednáním zamítnutí poslední naděje na živobytí sociální dávky - almužny od státu, jako by to dávaly ze svého... tak to řeší mnozí rodiče kteří jsou zoufalí ukončením životů svých dětí a sami sebe, tím se úřednice nepřímo podílí na zavraždění dětí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání