Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bagry, psovodi a Tempus: Takhle hledají 7 let pohřešovanou Janu Paurovou!

Autor: VaB, miv - 
20. října 2020
14:44

Kriminalisté z týmu Tempus už druhým dnem pracují nedaleko Slavětína mezi poli na bývalé skládce. Přivezli si obrovský bagr, sklápěčku a kopají. Od rána se jim povedlo nashromáždit ohromné hromady. Přítomni jsou i psovodi.

Druhý den už pracují kriminalisté z elitního kriminalistického týmu Tempus nedaleko Slavětína v Ústeckém kraji. Pátrají po zmizelé Janě Paurové, po které se v roce 2013 slehla zem. „Momentálně se k činnosti vyšetřovacího týmu Tempus, který byl ustanoven pro pátrání po pohřešované Janě Paurové, nebudeme vůbec vyjadřovat,“ sdělil Blesku mluvčí policejního prezidia David Schön.

Letos v srpnu policisté pátrali v domě Pavla Paura, kde společně bydleli. Pět dní tvrdé práce si na místě odbylo několik hasičů, kriminalistů a psovodů. Jak policie uvedla na twitteru, získali díky tomu další poznatky.

Když skončila akce v domě Paura, bylo ticho po pěšině. Až teď, v pondělí, se k Slavětínu sjela těžká technika. Tempus společně s hasiči kope v hlíně mezi poli na staré skládce. Ohromným bagrem tady udělali velké hromady.

Jeden kontejner plný hlíny odvezl traktor neznámo kam, pravděpodobně budou chtít zeminu prohrabat. Na místě je stále přítomen i šéf Tempusu, policie se ale k vyšetřování nevyjadřuje.

Po sedmi letech stopa?

Jana Paurová zmizela v roce 2013, její manžel, Pavel, zmizení ohlásil dva dny poté. Před tím Janě přišlo oznámení, že má jít podat vysvětlení na policii k údajnému týrání ze strany manžela. Na policii ale už nikdy nepřišla.

Policie se případem intenzivně zabývala, nikoho ale ze zmizení neobvinila. Po sedmi letech však případ otevřel celorepublikový útvar Tempus a začal pátrat, kde by zmizelá mohla nakonec být. Podle informací Blesku je policie na dobré stopě.

Video  Policejní pátrání v místě bydliště 7 let pohřešované Jany Paurové  - Václav Burian
Video se připravuje ...
 

dietr ( 20. října 2020 15:37 )

v nadpisu je chyba, 7 let čekali, až se vrátí sama domů.

villon ( 20. října 2020 14:46 )

Jestli jí pan manžel nerozpustil v kyselině tak to vypadá na pěknou pakárnu pro něj. Dokážu si představyt, jak po sedmi letech pohody tohle na_***.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání