Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Policisté promluvili o případu pohřešované Jany Paurové: Našli ve Slavětíně, co hledali?

Autor: VaB - 
15. srpna 2020
15:15

Policejní tým Tempus po pěti dnech ukončil svou činnost ve Slavětíně! Na místě se vyšetřovatelům podařilo zajistit stopy a předměty. Policie je nadále tajemná a nechce zveřejňovat další podrobnosti.

Pět dní tvrdé práce mají za sebou kriminalisté z elitního týmu Tempus. Stopy hledali v domě ve Slavětíně, kde bydlela zmizelá Jana Paurová, která je od roku 2013 nezvěstná! 

Policie v sobotu zveřejnila nové informace k otevřenému případu Paurové. „Kriminalisté dnes (v pátek) v noci ukončili provádění policejních úkonů v rodinném domě na Lounsku. Na místě zajistili stopy a předměty, které nyní budou předmětem zkoumání,“ popsali policisté na twitteru. 

Podle nich bude vyšetřování nově získaných informací pokračovat na jiných místech na Lounsku. Podle informací Blesku kriminalisté v pátek večer ukončili vyšetřování v Slavětíně a ihned poté přejeli na další místo.

„Tým Tempus děkuje za součinnost na policejních úkonech ve Slavětíně Záchrannému útvaru HZS ČR z Hlučína, psovodům z KŘP Praha a policistům z Ústeckého kraje. S ohledem na probíhající vyšetřování nemůžeme sdělit žádné další informace,“ zakončili. 

Video  Policejní pátrání v místě bydliště 7 let pohřešované Jany Paurové. Hasiči si k domu přivezli bagr, na místě je také sací vůz a psovodi se psy, kteří jsou vycvičeni na hledání mrtvol  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Těžká dřina

Kriminalisté z Tempusu pracovali ve Slavětíně od pondělí do pátku několik hodin denně, jejich činnost končila vždy ve večerních hodinách. Na místě po celou dobu byl i šéf samotného útvaru.

Všem úkonům byl navíc přítomný i manžel zmizelé Pavel Paur nebo jeho dva synové, kteří do domu docházeli. Ten svou pohřešovanou ženu týral, několik dní před zmizením jí přišla obsílka s tím, aby podala vyjádření k týrání. K tomu ale nedošlo, beze stopy zmizela.

Co je to Tempus?

Útvar vznikl v roce 2013, jejich úkolem je řešit tzv. pomníčky, tak se říká případům, které se nepodařilo objasnit. Jde často o vraždy, násilné činy a podobné případy. V elitním týmu kriminalistů pracoval například známý policista Josef Lottes, téměř celý policejní život strávil na pražské mordpartě. 

cukrenka ( 20. srpna 2020 10:42 )

Za týrání je někdy 2000 Kč pokuta a"jede" se dál.

SlunceM ( 16. srpna 2020 13:06 )

Teď by ho měla policie sledovat, možná se půjde přesvědčit, že jsou stopy stále zahlazeny.

Gretka ( 16. srpna 2020 11:42 )

Neurážej chobote pytlíku.

strejda777 ( 16. srpna 2020 11:38 )

"Tak to jsem tedy nečekal".....

veselabublinka ( 16. srpna 2020 09:04 )

Ten kdo jí týral byl manžel! Jenom manžel měl zájem aby jeho žena zmizela!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání