Mluvčí TSK Barbora Lišková uvedla, že při rekonstrukci se na silnici položí tzv. tichý asfalt, který by měl napomoci snížení hluku na frekventované ulici, kde je dlouhodobě nadlimitní hluková zátěž. „Položením takzvaného tichého asfaltu a vyrovnáním kanálů předpokládáme snížení hlučnosti v okolí této komunikace o tři až pět decibelů,“ uvedla mluvčí.

Od 20. do 30. srpna by měla doprava jezdit v jednom pruhu v úseku mezi Basilejským náměstím a Jeseniovou. „Další etapy budou následovat v koordinaci s pracemi na ulici Koněvova a termíny budou upřesněny,“ uvedla organizace. Rekonstrukce Koněvovy ulice za 118,5 milionu korun začala koncem června, podle dřívějších informací je kvůli opravám v plánu uzavření ulice mezi Tachovským náměstím a Rokycanovou.

Pokud uzavírka nastane, bude to pravděpodobně znamenat dopravní komplikace pro řidiče i MHD. Žižkov už zažil dopravní kolaps v roce 2018, kdy se opravovala Husitská ulice, navazující na Koněvovu. Tehdejší vedení Prahy 3 kvůli tomu kritizovalo postup TSK a magistrátu. Bývalá primátorka Adriana Krnáčová (ANO) v souvislosti s dopravními potížemi prohlásila, že Pražané jsou ohledně dopravy „zpovykaní“, za což se posléze omluvila.

Fotogalerie
6 fotografií