Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Roman otevřeně promluvil o práci hlídače slavných: Karel Gott ho vzal do strip clubu na lesbi show

Autor: VaB - 
1. října 2020
05:30

Roman Anton dělal deset let osobního strážce zajímavým VIP osobám. Mezi ně patřili například Karel Gott, Lucie Bílá, Arnold Schwarzenegger nebo Michael Jackson. O svých zážitcích a zajímavé práci v 90. letech píše knihu.

Na první pohled úplně normální chlap, který na sebe nepoutal pozornost. Na druhou stranu to byl pro mnoho osobností důležitý člověk, jenž měl jeden jediný úkol. Chránit je, dělat jim živý štít. Roman Anton začal osobního strážce dělat v 90. letech, kdy to občas bylo divoké. 

Nejprve ale musel podstoupit výcvik. V dubnu roku 1993 proto odjel do Francie na osmidenní kurz. Byl tam on z Česka, muži z Ruska, Německa, Británie i ze Slovenska. Všichni tam museli slýchat jedno heslo: „Kill 'em all“, v překladu „Zabij je všechny“.

Nebyl to ale jeho první výcvik. „Tohle není můj první výcvikový camp pro bodyguardy, ale rozhodně je to ten nejobtížnější. Je mi pětadvacet, mám za sebou průpravu v bojových sportech, zvláštní armádní výcvik a nějakou praxi jako osobní strážce,“ zavzpomínal na těžký trénink Roman.

V knize vypráví svůj vlastní životní příběh, kdy pracoval jako bodyguard pro mnoho světových hvězd. Mezi jeho klienty patřil například i Karel Gott, Arnold Schwarzenegger či Lucie Bilá. „Měl jsem to štěstí poznat je z blízka a být s nimi ve chvílích a situacích, které se naskytnou jen hrstce lidí na světě,“ popsal. 

S Gottem do strip baru

Jeden z klientů Antona byl i Karel Gott. Toho jako osobní ochránce hlídal v roce 1993. Nejprve s ním vyrazil do jedné z asijských restaurací, která byla na Smíchově vyhlášená. Po skoro dvou hodinách se, jak bylo domluveno, odebrali auty do jednoho ze strip barů na Zličíně.

Se svými kumpány byl Mistr i na lesbickém představení. Z normálního baru se přesunuli do místnosti, kde bylo asi deset stolků a velké pódium. „Atmosféra v tomto místě je daleko komornější. Zhruba deset stolků pro asi dvacet lidí schodovitě seřazených tak, aby měli všichni perfektní výhled na otočné pódium, na kterém teď právě probíhá lesbi show. Dvě krásná, nahá, ženská těla jsou tam propletena vzájemně do pozice „69“, a tak Karel Gott s přáteli tiše usedají ke dvěma sousedícím stolkům a užívají si té podívané bez jediného slova. Já zůstávám stát opodál u vchodových dveří, a mám tak i já vše podstatné jako na dlani,“ uvedl Roman v kapitole o zesnulém Mistrovi.

Na knihu potřebuje 250 tisíc

„Cílem knihy je přinést čtenáři v dnešní zvláštní době něco málo z těch živočišných let, kterými 90. léta rozhodně byla. Nejen u nás, ale i jinde ve světě byla znát „devadesátková“ atmosféra, svět se nám měnil takřka pod nohama a děly se neuvěřitelné věci,“ vysvětlil Roman, proč knihu píše.

Podle něj byl divoký i život hvězd v zákulisí. I do toho nechá prostřednictvím knížky čtenáře nakouknout. „Rád bych v knize odvyprávěl svůj příběh osobního strážce nejznámějších světových hvězd druhé poloviny devadesátých let, pro které jsem měl možnost pracovat,“ dodal. Na propagaci své knihy ale potřebuje peníze, snaží se je proto vybrat na Hithitu, kde si založil kampaň. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání