Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Pět mrtvých po tragické nehodě dvou aut: V troskách zahynuly čtyři děti!

Aktualizováno -
19. srpna 2020
16:18
Autor: VaB - 
19. srpna 2020
11:25

Nedaleko Liptovského Mikuláše na Slovensku došlo ve středu dopoledne ke srážce dvou aut. Nehoda si podle policie vyžádala životy čtyř dětí a jedné dospělé osoby. Další utrpěli zranění. 

Ve středu dopoledne došlo nedaleko u obce Liptovský Trnovec nedaleko Liptovského Mikuláše na Slovensku ke střetu dvou dodávek. Jedna z nich skončila mimo silnici. Na místo okamžitě vyjela policie a několik sanitek záchranné služby. 

I přes rychlou pomoc má nehoda mimořádně tragická čísla. Policie na facebooku informovala, že v bílé dodávce cestovalo celkem devět osob, z toho pět dětí. Čtyři malí chlapci nehodu nepřežili (†11, †11, †10, †6), na místě zemřel i dospělý muž (†43). Řidič dodávky vyvázl bez zranění, dva lidé utrpěli těžká zranění. 

V druhé dodávce s německou registrační značkou cestovalo jedno dítě a dvě dospělé osoby, všichni mají pouze lehká nebo středně těžká zranění. Trojice skončila v nemocnicích v Ružomberoku a Liptovském Mikuláši.

Podle uživatelů sociálních sítí, kteří tragédii komentovali na internetu, došlo k nehodě na mimořádně nebezpečném úseku. Někteří z nich popsali, že haváriím tam dochází pravidelně a na vině je podle nich hlavně nevyhovující povrch vozovky.

„Je tam třeba položit nový povrch, když zaprší, je to jako na ledě, jezdím tam často a nejednou jsem zažil, že tam auta jen tak tak dokázala zůstat na silnici," cituje uživatele Michala server Pluska.sk.

PavelSki ( 19. srpna 2020 12:57 )

... že větší auto má více míst dle techničáku a s "béčkem" řidičákem řídíš až s 8 pasažéry plus řidič. Tak ve dvou dodávkách mohlo jet 18 lidí.

TomasLB ( 19. srpna 2020 11:56 )

Klasická slovenská rodina, spíš než počet lidí je smutný počet mrtvých. Auta zase nejsou tak moc poničená... spíš pásy a dětské sedačky nejsou...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání