Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dva partneři zavražděné starostky: S jedním souložila na věži, druhý se doznal k její vraždě

Autor: jel, jžk - 
8. srpna 2020
05:20

Belgií otřásl případ Ilse Uyttersprotové (†53), oblíbené bývalé starostky města Aalst, kterou v úterý našli mrtvou. Celá vražda je zatím předmětem vyšetřování, patrně ji ale zabil její přítel, který se policii doznal. Uyttersprotová, matka dvou dětí, neměla na partnery štěstí. S jedním z nich ji natočili při souloži na veřejně viditelném místě. Druhý byl, jak se ukázalo, násilník trestaný za nebezpečné pronásledování.

Před lety, když byla ještě Ilse Uyttersprotová starostkou, objevily se na internetu záběry, které jí znepříjemnily život. Skupinka polských turistů ji totiž natočila na věži paláce Olite na severu Španělska, kde měla sex se svým tehdejším partnerem. Video bylo původně natočeno už v roce 2011, ale zveřejněno bylo až v roce 2016.  

„Je to velmi náročné období pro mě, moji rodinu, a především syny,“ řekla k tomu tehdy starostka. „Je to soukromá věc a byl to můj snoubenec. Stalo se to před 4 lety, není to politicky relevantní,“ dodala tehdy na twitteru. Podle informací 9 News se následně snažila, aby video z internetu zmizelo. To se však nikdy docela nepodařilo, a na internetu je dostupné dodnes.

S posledním partnerem ji však potkala ještě větší smůla. Realitní agent Jurgen D. (49) je totiž zřejmě tím, kdo starostku zavraždil. On sám prý má nemalé psychické problémy. „Není na tom dobře. Ví, že jeho život skončil,“ řekl právník obviněného Krist’l De Paepe. Podle něho měla dvojice partnerské problémy a chodili společně k psychologovi. Jurgen údajně vraždu neplánoval a vypěnil a spící partnerku zabil kladivem. Údajně šlo o nějaký zkrat. Vrah prý ani neví, proč to udělal.

Jenže to prý nebylo poprvé, co obviněný Jurgen D. vztáhl ruku na ženu. Jak informovala belgická média, již v minulosti pronásledoval a bil svou bývalou přítelkyni a v roce 2014 byl odsouzen k půl roku odnětí svobody. „Možná to nevěděla, nebo se mu pokusila pomoci. Měla dobré srdce a pozitivní přístup, často stála za slabými,“ promluvil o své předchůdkyni D'Haese, současný starosta města.

Jirik-ta ( 9. srpna 2020 17:51 )

Ach ta láska.

Gretka ( 8. srpna 2020 13:19 )

Ty Otíku smrdíš furt až do smrti.

Gretka ( 8. srpna 2020 13:18 )

Akorát vystrčila *** nic víc.

BoziMilda ( 8. srpna 2020 12:17 )

Tak určitěééé.

BoziMilda ( 8. srpna 2020 11:17 )

Tys nikdy nesouložil na věži ? Zkus to, třeba pak nebudeš tak zapšklej. Ale bacha ať nevyvikláš zábradlí, to bys měl splněn i sex při seskoku bez padáku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání