Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

V Přerově vypukla drsná válka romských klanů! Pomůže olašský král?

Autor: jel - 
17. července 2020
15:30

Přerovská policie řeší neobvyklou situaci, kvůli které musela dokonce posílit hlídky. Ve městě se totiž vyostřil spor dvou znepřátelených rodin, které patří k minoritě olašských Romů. Zástupci města se chtějí pro pomoc obrátit k nejvyšší autoritě.

Nepokoje začaly v úterý, kdy byli v přerovské cukrárně zadrženi dva muži pro podezření z výtržnictví. Šestačtyřicetiletý muž a jeho syn napadli jiného, podle policie navíc kladli při zatýkání odpor. 

„Napadený i útočník při incidentu utrpěli lehká zranění, která jim byla ošetřena v přerovské nemocnici,“ řekl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že další okolnosti případu se vyšetřují. Tím ale potyčka mezi klany neskončila. K dalšímu konfliktu došlo ještě po zatčení mužů. Pro jejich ukončení museli strážníci dokonce použít slzný plyn.

Rušná noc na čtvrtek

Ve čtvrtek následovala podivná hádka, při níž členové jedné z rodin házeli z oken na své rivaly různé předměty, jako například cedník či paličku na maso.

Hledají pomoc u krále

Kvůli vyostřeným konfliktům Přerov posílil hlídky ve městě. Podle tamního radního Petra Vrány (ANO) se vedení města hodlá obrátit na olašského krále, který je pro komunitu nejvyšší autoritou.

„Chceme se s olašským králem sejít, abychom mu řekli, že je takové jednání, které musejí v posledních dnech trpět obyvatelé Přerova, pro nás nepřijatelné a nehodláme ho tolerovat,“ uvedl Vrána pro Přerovský deník.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání