Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dopis od pašeračky Terezy z Pákistánu: V zoufalství se obrátila na prezidenta

Autor: chal - 
17. července 2020
06:15

Pašeračka Tereza (24) se nevzdává své vidiny svobody. Mladá blondýna zatvrzele tvrdí, že je nevinná, a nevidí důvod, proč by odvolací soud neměl očistit její jméno a propustit ji z vězení, kde sedí od ledna roku 2018 kvůli pašování heroinu. Tereza se o své nevině snaží přesvědčit i politické špičky!

Před dvěma lety a šesti měsíci začala v pákistánském Láhauru kauza české pašeračky Terezy. Bývalá luxusní společnice se tehdy snažila dostat ze země s kufrem, ve kterém při prohlídce celníci našli téměř devět kilogramů heroinu.

Tereza Hlůšková putovala do vězení, kde sedí dodnes. Od prvoinstančního soudu odešla loni v březnu s trestem odnětí svobody na osm let a osm měsíců. Proti rozsudku se sice odvolala, ale odvolací soud se dosud nezačal kauzou vůbec zabývat.

Svou roli v tom hraje jednak už tak pomalý pákistánský soudní systém, jednak probíhající koronavirová krize, která na jistý čas bez nadsázky zastavila život ve většině zemí. Pákistán není výjimka.

Tereza se nyní snaží věci rozhýbat urgováním politických špiček. Jak Blesku prozradil pákistánský novinář Alí Aršád, Hlůšková napsala dopis prezidentovi Pákistánu Árifovi Alvímu a prezidentovi provincie Islámábád, ve kterém se nachází Láhaur. „Jsem nevinná. Do tohoto špinavého případu jsem byla zatažena,“ napsala podle Aršáda Tereza s tím, že celá kauza je jen konspirací proti její osobě.

Hlůšková politikům také připomněla, že ve vězení sedí už dva a půl roku. „Doufám, že soud rozhodne spravedlivě,“ dodala a postěžovala si, že na odvolací soud čeká příliš dlouho.

Tereza nedávno vyměnila právního zástupce s jednoznačným cílem, který si dala i v předchozích letech – podle Aršáda chce být na Vánoce doma s rodinou.

Uživatel_5539196 ( 21. července 2021 07:17 )

Jenom osm let. Není to trochu málo za tolik drogy. Pěkně si jí tam nechte. Měnit nepotřebujeme, nemá pro Nás žádný přínos. Chtěla luxus bude bída.

Paja Papaja ( 9. srpna 2020 23:16 )

At uz ji pusti!bude sranda sledovat co bude s takovou obtloustlou stetkou,ktera ma kundu kovanou ciganskyma pakosama,jak se vrati do ceska!!treba pujde do tovarny holka usata!!!haha

kristinn ( 20. července 2020 10:58 )

To, ze nevedela, co vezie, nech rozprava tym, co seno zeru.Ani jeden z tych, ktori sa daju na obchod z drogami, si nezasluzi sucit.Naopak.Tvrdy trest za znicene zivoty tych, ktori ich beru, i tych, ktori s nimi ziju.Keby ich nedodavali, nemali by z coho drogovat a bolo menej nestastnych ludi na svete...

Pohybovenadany ( 19. července 2020 12:08 )

Tetičko, maminka vám posílá vejce !

eva kuchar ( 17. července 2020 15:26 )

Presne tak ,aj ja, ona vedela,že preváža niečo zakázane,to je vidieť aj na tom videu, Ale aj tak mi jej je lúto

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání