Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Další incident na železnici! Na Chrudimsku vykolejil osobní vlak

Autor: dce, ČTK - 
15. července 2020
21:28

Další drama na železnici! Ve středu večer vykolejil na Chrudimsku osobní vlak. Po dvou velmi vážných nehodách na Karlovarsku a Kolínsku jde o další vážný incident. Tentokrát se naštěstí obešel bez zraněných a obětí na životech.

„Při vjezdu do stanice Medlešice na Chrudimsku večer vykolejil osobní vlak,“ uvedly České dráhy na webu. Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal řekl, že nikdo nebyl zraněn. Provoz na trati je podle údajů na webu drah přerušený a v úseku Chrudim–Medlešice je zavedena náhradní autobusová doprava.

Video  Fatální srážka vlaků u Perninku 
Video se připravuje ...

V posledním týdnu se na železnici stalo několik nehod. Nejtragičtější byl střet dvou vlaků na Karlovarsku u Perninku, při kterém zemřeli dva lidé a dalších 24 bylo zraněno. Další nehoda se stala v pátek na trati mezi Prahou a Kolínem. U pražských Běchovic narazil vlak bez cestujících do čekajícího rychlíku, nikdo se nezranil. Na stejné trati u Českého Brodu pak v úterý večer narazil osobní vlak do zadní části nákladního expresu. Při nehodě zemřel strojvedoucí. Příčiny nehod se zatím vyšetřují, podle předběžných zpráv šlo o lidské chyby.

V galerii si můžete prohlédnout fotografie z nehody u Českého Brodu a srážky vlaků u Perninku:

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání