Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sestry (†6 a †11) byly nalezeny mrtvé v lese: Policie pořádá hon na jejich otce Martina

Autor: shp - 
13. července 2020
16:32

Pátrání po nezvěstných sestřičkách Romy (†6) a Norah (†11) Carpentierových z kanadského Quebecu dopadlo tragicky. Jejich tělíčka byla objevena v lesnaté oblasti. Policie začala okamžitě pátrat po jejich otci, v jehož společnosti byly děti naposledy viděny.

Svědkové spatřili dívky a jejich otce Martina Carpentiera (44) nakupovat v obci Saint-Apollinaire v Quebecu. Pak jako by se po nich slehla země. Rozjelo se rozsáhlé pátrání s cílem najít pohřešované. To se bohužel nepodařilo včas. Tři dny po vyhlášení pátrání došlo k děsivému objevu.

Policie našla nabourané auto, které bylo ponecháno na dálnici. Nedaleko od místa havárie pak strážci zákona nalezli mrtvolky dvou dívek. Otce však nenašli. „Domníváme se, že je stále naživu, ale nevíme, v jakém rozpoložení je jeho mysl,“ uvedla policie podle Daily Mirroru.

Otce by se neměl nikdo snažit zadržet

Občané, kteří by ho náhodou spatřili, mají být opatrní. „Žádáme lidi, aby byli obezřetní. Pokud byste měli nějaké informace, nebo ho viděli, zavolejte policii, my situaci převezmeme do vlastních rukou,“ uvedli policisté. Příbuzní dívenek jsou v šoku. Všichni se ptají, co se stalo.

Není totiž jasné, zda holčičky zemřely při autohavárii, zda je jejich otec zabil, nebo jestli se stalo něco úplně jiného. „Martine, strachujeme se. Neslyšeli jsme o tobě od nehody. Chceme vědět, zda jsi s pořádku,“ vzkázala otci jeho partnerka Cathy Gingrasová, která není matkou dívek.

Premiér Quebecu je v šoku

Matkou je Amelie Lemieuxová, které nyní zbyly jen oči pro pláč. „Stejně jako všichni Quebečané jsem přemožen a beze slov. Ztratit dvě děti je ta nejdražší věc v životě. Je to nepochopitelné. Jde o celostátní tragédii,“ uvedl na svém twitteru premiér Quebecu François Legault. Hon na otce stále pokračuje...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání