Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pedofilní vrah malé Barborky chtěl na svobodu: Soud mu to zatrhl!

Na této ubytovně Oplíštil znásilnil a zavraždil sedmiměsíční miminko
Na této ubytovně Oplíštil znásilnil a zavraždil sedmiměsíční miminko  (Autor: Martin Pekárek)
Autor: jel, ČTK, dce - 
18. června 2020
14:54

Jaroslav Oplištil (dnes Nývlt) se před několika lety dopustil neuvěřitelně krutého zločinu! Z nemocnice unesl teprve sedmiměsíční holčičku Barborku, kterou znásilnil a zavraždil. Předtím už byl dokonce trestaný, měl se dopustit sedmi zločinů proti nezletilým! Nyní žádal o propuštění z z ochranné ústavní léčby. Soud však jeho žádost zamítl.

V roce 1990 se trestaný pedofil dostal z vězení na amnestii, a protože se v té době zaměstnavatelé nesměli ptát na kriminální minulost, dostal bez problémů práci na dětském oddělení v nemocnici!

30. dubna téhož roku unesl z nemocnice dítě. Ani nevěděl, jestli je to kluk, nebo holčička, to poznal až venku pod lampou, když si všiml růžových dupaček. „Děvčátko, na které jeho rodiče čekali deset let. Když jsme se pachatele ptali, proč si ze čtyř dětí, které v té době byly na oddělení, vybral právě tuto holčičku, odpověděl, že byla nejstarší,“ vzpomínal se smutkem v hlase kriminalista Miloslav Dočekal. 



Odnesl ji na ubytovnu, kde bydlel. V místnosti žil sám. Dítě položil na postel a lehl si k němu. Malou Barborku znásilnil a těžce ji zranil; miminko začalo plakat a křičet. „Měl jsem strach, že probudí ostatní lidi. Tak jsem jí přitiskl ruku na ústa a zalehl ji. Pak jsem asi usnul.“

Policie ho zatkla ještě téhož večera a k činu se prakticky hned přiznal. Nakonec nedostal za svůj nechutný čin ani doživotí. Ve vězení strávil pouhých 25 let, takže v roce 2015 jeho trest skončil. Poté nastoupil do Psychiatrické léčebně v Kosmonosech na Mladoboleslavsku. Z léčebny by se však nyní rád dostal ven.

Mladoboleslavský okresní soud ale ve čtvrtek žádost Jaroslava Nývlta (dříve Oplištila), který žádal o propuštění z ochranné ústavní léčby, zamítl  Obhájce na místě podal proti rozhodnutí soudu stížnost. Jaroslav Oplištil si nechal úředně změnit jméno, nyní se jmenuje Jaroslav Nývlt.  

Podle znaleckého posudku ochranné léčení splnilo účel a postačí ambulantní léčba. Nývltova nebezpečnost pro společnost je podle znalce minimalizována. Jeho další pobyt v ochranné léčbě by podle něj riziko recidivy nesnižoval. Podle státního zástupce je ale Nývltova porucha trvalá, a je tak možné ji pouze tlumit léčbou, nikoliv zcela odstranit. Státní zástupce proto navrhoval, aby soud žádost odsouzeného zamítl.

Soudkyně pak v odůvodnění rozsudku uvedla, že Nývlt může být pro společnost hrozbou, ačkoliv jeho další léčba už zřejmě nepřinese žádné zlepšení. Nývlt u soudu uvedl, že na svobodě má zařízené zázemí i plány, co bude dělat. Prozatím je ale nejspíš bude muset odložit. 

gabreta ( 18. června 2020 16:00 )

Asi ho už bolí prd*el, tak nemůže sedět!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání