Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kamarádka mrtvého chlapečka (†7) ze Slaného: Deset minut před smrtí se ještě smál

Autor: DH - 
11. června 2020
13:40

Obrovská tragédie zasáhla celé město Slaný ve Středočeském kraji. Na zastávce tam autobus srazil několik osob. Jeden sedmiletý chlapec nehodu nepřežil. Jeho spolužačka teď napsala srdceryvný vzkaz na sociální sítě.  

Měla to být další normální cesta ze školy, při které si spolužáci povídají a jsou rádi, že jedou zase domů. Ta, které se v úterý účastnilo několik žáků základní školy ve Slaném, ale skončila obrovskou tragédií. Nikdo netušil, co se stane na autobusové zastávce.

„Byl to můj kámoš, šli jsme normálně ze školy. Na zastávce se vždy potkáváme,“ napsala na facebook Anička, údajně spolužačka zemřelého chlapce, která viděla smrt svého kamaráda na vlastní oči.

„Byla jsem tam s ním, ale jako zbytek jsem uhnula. Je mi ho líto, ještě tak asi před 10 min. jsem ho viděla usmívat se a pak...,“ nedokončila větu dívka. „Seděli jsme normálně, a pak jak naboural, jsem si myslela, že jsou všichni v pořádku, ale pak jsem ho tam viděla. Měla jsem ho ráda,“ dodala Anička.

K nehodě došlo v úterý okolo jedné hodiny odpoledne. Autobus na nádraží ve Slaném najel do zastávky, kde v té době bylo několik lidí. Sedmiletý chlapec nepřežil. Podle řidiče selhaly autobusu brzdy, navíc se zasekl plyn. Po nehodě byl silně otřesený.

„Zasekl se mi plynový pedál. Přijížděl jsem do zastávky a během vteřiny se sám přidal plyn a jelo to furt. Přijížděl jsem do zatáčky u Penny, a protože tam stáli lidi, musel jsem strhnout volant, abych je nepřejel,“ popsal. Celý případ nadále řeší policie.

JaNat ( 11. června 2020 20:45 )

Podívala jsem se na mapy na busové nádraží ve Slaném. Přesně tam kam to napral byla lavička. Na některých místech nejsou nejenom na zakryté zastávce, ale i vedle. Děti asi seděly vedle. Nechápu proč mluvil o zatáčce u Penny, ta je příliš daleko, on tedy jel kolem penny, ale pak musel projet kolem nádraží, aby do něho mohl vjet, pak jím musel projet až do předposlední řady a pak to napálil do zastávky č.6. Uf, kdy zjistil, že se mu zasekl plyn? Vždyť než vjel do toho pruhu na nádraží kde ta zastávka je musel jet do zatáčky. Tam se stalo něco až v posledních vteřinách. Jsem zvědavá co přinese vyšetření. Od té zatáčky u penny k vjezdu na nádraží je to ca 190 m. Proč o tom mluvil?

PavelSki ( 11. června 2020 17:25 )

Zkratik....Hlídat?

Jeli ze školy, myslíte, že každé dítě má "mama-taxi"?

Probourá zastávku a mele, že tam děti neměly co dělat (říká jen on).

Také pouze od toho "busáka", "zasekl se mi plyn a selhaly brzdy". Komik, jojo najednou obojí. Viděl to někdy někdo?
Jedině v akční filmu, že mu tak někdo nastavil úmyselmě.

Počkejte, až to vyšetří, technika v pořádku a děti stály úplně normálně. Možná chyba, možná patofle zachycená pedálem.

Nemaj to šoféři jednoduché, ale sprška tokovýchto výmluv....

rampepurda ( 11. června 2020 13:57 )

Když už plodíte takovýto článek, pište alespoň shodná fakta. V titulku uvádíte, že chlapci bylo 7, v článku již je 8 - a vlastně vůbec nevím, co je na této tragédii tak atraktivní, že ji musíte omílat stále dokola. Je jasné, že když se bavil, tak se zřejmě i smál. Ale spojovat to s následující situací - je jen obyčejnou touhou po senzaci a vyvolání pseudolítosti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání