Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Motorkář se čelně střetl s osobním autem: Na místě zemřel!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: VaB, ČTK - 
2. května 2020
18:24

Tragická sobota pro řidiče motorek. U Vejvanovic na Chrudimsku zemřel motocyklista, nepřežil čelní srážku s osobním autem. Vrtulník přivolaný na místo se vracel prázdný. V pátek večer nepřežil nehodu motocyklista na Vsetínsku. 

Pětatřicetiletý řidič motocyklu nepřežil dopravní nehodu, která se stala v sobotu odpoledne u Vejvanovic na Chrudimsku. Na silnici na Úhřetice se srazil s osobním autem. ČTK to řekla policejní mluvčí Lenka Vilímková.

„Ke srážce došlo v mírné zatáčce, motocykl a automobil se střetly čelně,“ uvedla Vilímková. Na místo byl přivolán vrtulník záchranné služby, muže se však již nepodařilo zachránit.

Silnice třetí třídy na Úhřetice je kvůli vyšetřování nehody uzavřena. Řidiči musejí místo objíždět přes sousední obce. 

Nezvládl předjíždění 

K další smrtelné nehodě došlo o den dřív, v pátek večer u Valašského Meziříčí. Osmatřicetiletý motocyklista nezvládl předjíždění osobního vozidla a havaroval mimo vozovku. Vážným zraněním na místě podlehl. 

Tragédie se stala krátce před 20:00 ve valašskomeziříčské místní části Podlesí. „Muž vyjel na motocyklu z vedlejší silnice doprava na hlavní silnici, kde chtěl vzápětí začít předjíždět osobní vozidlo jedoucí před ním. Při předjíždění přejel do protisměru, kde zřejmě dostal smyk a havaroval mimo vozovku. I přes veškerou snahu záchranářů muž na místě podlehl svým zraněním,“ uvedla mluvčí policie Monika Kozumplíková. 

Okolnostmi nehody se zabývají dopravní policisté s kriminalisty. Podle dostupných informací je motocyklista šestou letošní obětí dopravních nehod ve Zlínském kraji, z toho čtvrtou na Vsetínsku. 

nakobyl ( 2. května 2020 20:28 )

Smutné je, že naši policajti dostali rychlá auta a ještě rychlejší motocykly, ovšem na silnici je jaksi není vidět. Já osobně bych za tahle úmrtí vinil právě tyto strážce zákona za nekonání. Snad se najde nějaký právník k podání oznámení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání