Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž z Olomouce je už 12 let nezvěstný: „Spláchl jsem ho do kanálu," řekl obžalovaný!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: David Malík)
Autor: VaB - 
2. června 2020
20:39

Svou oběť měl zabít, rozpustit a vylít do kanálu! Olomoucký soud se zabývá případem, který nemá obdoby. Je navíc z roku 2008, od té doby je muž, kterého měl obžalovaný zabít, nezvěstný. Obžalovaný svou vinu odmítá, nevědomky se ale přiznal agentovi od policie.

Krajský soud v Olomouci znovu otevřel kauzu vraždy muže, který je od roku 2008 nezvěstný. Celý příběh začíná už v létě toho roku. Obžalovaný Michal N. se svým známým vyrazil do Olomouce na pomoc ženě. Ta žádala, aby z domu odvedli jejího partnera, který ji měl napadat. 

Dvojice muže donutila, aby odešel z bytu a odvezli ho do jednoho z přerovských barů. Muže tam připoutali k topení na jeden až dva dny. Poté muž beze stopy zmizel a za pomoci podvodu byl jeho byt převeden na jeho přítelkyni. Policie začala případ vyšetřovat o rok později poté, co se na ně obrátila přítelkyně muže, kterého nechala vyvést z bytu. Nikam to ale nevedlo, obžalovaný muž navíc trval na tom, že zmizelého odvezl do Ostravy.

S tím ale nesouhlasila státní zástupkyně Alice Odrášková. „V budově na ulici Husova v Přerově jej přesně nezjištěným způsobem usmrtil a tělo poškozeného následně rozpustil louhem či kyselinou v nádobě a zbytky louhu či kyseliny s rozloženým tělem pak vylil do odpadu,“ uvedla podle serveru Novinky.cz žalobkyně. 

Policie případ znovu otevřela loni, na obžalovaného nasadili i policejního agenta. Ten měl plán ve kterém požadoval účast zmizelého muže. „Ten týpek mi řekl, že má v bance 13 milionů a že by je potřeboval vytáhnout a že k tomu potřebuje bílého koně,” popsal obžalovaný, bílým koněm měl být zmizelý muž. „Já mu říkal, že jsem ho dlouho neviděl a nevím, kde ho sehnat. Tak mi sdělil, že by mu stačila jeho občanka. Že mi dá za ni provizi 1,3 milionu korun. Pořád za mnou jezdil, zval mě do drahých hotelů v Praze, říkal, ať se vy*eru na práci, že s ním budu mít větší peníze,“ doplnil.

Agent obžalovanému dal peníze a požadoval, aby už tehdy zmizelý muž „nebyl“. Na to mu měl obžalovaný odpovědět: „Nebude. Když to řeknu blbě, tak jsem ho spláchl do kanálu.“ Obžalovaný nevěděl, že jde o policistu a prý jen „machroval“, šlo mu jen o peníze.

Obžaloba podle Novinek uvedla, že s případem může souviset to, že obžalovaný Michal N. přijel na začátku července 2008 do nemocnice s hrozivě vypadajícím poleptáním dolní končetiny. Prodělal i plastiku kůže. „Stalo se mi to při čištění zaneseného odpadu na záchodě v baru,“ uvedl obžalovaný. Velkou záhadou je i motiv k vraždě. „Nic by z toho neměl. Motiv neexistuje ani nebyl tvrzen obžalobou. Je ve hvězdách,“ uvedl právník obžalovaného. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání