Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mrazivé detaily Tadeáškovy (†4 měs.) smrti: Do řeky ho hodila matka?! Mohl být mrtvý už několik dní...

Aktualizováno -
2. června 2020
14:30
Autor: chal - 
2. června 2020
14:03

Policie informovala o postupu ve vyšetřování úmrtí čtyřměsíčního Tadeáška. Podle posledních zjištění k trestnému činu zřejmě nedošlo a chlapcovo úmrtí byla jen nešťastná náhoda. Když Tadeášek zemřel, matka údajně zazmatkovala a jeho tělo hodila do řeky. Chlapeček mohl být v pátek mrtvý už několik dní.

Středočeští policisté na úterní tiskové konferenci zveřejnili nové detaily týkající se vyšetřování nešťastné smrti čtyřměsíčního Tadeáška. Chlapcovo zmizení v pátek ohlásila jeho matka s tím, že usnula v zámeckém parku v Hoříně a když se probudila, byl kočárek s dítětem pryč.

Policisté rozjeli rozsáhlé pátrání, které bohužel v sobotu skončilo tím nejhorším možným způsobem, chlapcovo tělo bylo nalezeno v Labi. Pitva následně vyloučila, že by Tadeášek zemřel násilnou smrtí.

„Na základě předběžných výsledků soudní pitvy bylo zjištěno, že příčinou úmrtí dítěte je syndrom náhlého úmrtí,“ uvedl náměstek krajského policejního ředitele Jan Krejčí. Matka pak patrně zazmatkovala a tělíčko hodila do řeky Labe. „Abychom ho vylovili, museli jsme povolat potápěče,“ dodal.

Video  Policisté našli tělo Tadeáška (†4 měs.).  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

V době, kdy matka policistům synovo zmizení nahlásila, mohl být hoch už několik dní mrtvý, doplnili policisté na tiskové konferenci. Přesný časový sled všech událostí policisté v současnosti zjišťují. Stejně tak vyšetřovatelé vyšetřují, jestli v případu nesehrál roli vliv drog nebo alkoholu.

Ačkoliv Tadeášek nezemřel násilnou smrtí a podle policistů k žádnému trestnému činu zřejmě nedošlo, policisté se případem i nadále zabývají.

Policisté dodali, že v současné době není v souvislosti s případem nikdo zadržený, ale probíhají úkony trestního řízení, aby mohli případnou trestnou činnost bezpečně vyloučit. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání