Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lucinka je v nemocnici, tvrdili rodiče sousedům: Miminko našli zakopané u domu

Autor: jel - 
30. května 2020
09:43

Slovenská policie učinila v pátek hrůzný nález v obci Nové Zámky. Na zahradě rodinného domku našli zakopané tělíčko teprve zhruba osmiměsíční holčičky. Její rodiče údajně tvrdili sousedům, že holčička má špatné zdraví a je v nemocnici, sousedům se však situace nezdála a raději upozornili sociálku.

Malá Lucinka se narodila v prosinci 2018, ale od června minulého roku ji nikdo neviděl. Podle sousedů jim rodiče neustále tvrdili, že holčička je v ústavu. Po několika měsících se to však obyvatelům zdálo podezřelé a zavolali na sociální správu. „Jen jsme se chtěli zeptat, jestli vědí, že je holčička v ústavu,“ vypověděl jeden z místních. 

O tom, že by holčička byla nemocná, však nevěděla ani sociální správa, ani pediatr. Policie se proto i se psy vydala na pozemek, kde žili rodiče Lucinky, a našla tam zakopané tělíčko malé holčičky! „Policie případ vyšetřuje jako trestný čin usmrcení. Přesná příčina smrti dítěte bude známa po pitvě,“ sdělila policejní mluvčí Renáta Čuháková.

Rodiče byli údajně ve špatné sociální situaci a nechávali děti doma často samotné. Matka mrtvé Lucinky, Andrea, údajně řekla, že jednoho dne přišla domů a holčičku našla mrtvou, zpanikařila a dítě zakopala.

„Ona měla prostě takového partnera, co nepracoval a neustále ji posílal žebrat k obchoďáku,“ řekla sousedka televizi JOJ s tím, že partner údajně Andreu i děti bil. „My jsme jí chtěli podat pomocnou ruku, říkali jsme jí ‚Andreo, sbal se, vezmi děti a pojď bydlet k nám‘, ale ona ne, nevím, jestli se bála, že jí ublíží,“ dodala známá. 

Video  U rodinného domu v Nových Zámcích našli policisté zakopané tělo miminka.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání