Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tímhle se vaše děti chlubí na internetu! Policie zveřejnila šokující snímky od profesionálních fotografů

Autor: rc - 
12. února 2020
21:00

Šokující fotografie zveřejnila na Facebooku slovenská policie. Na snímcích, které pochází z internetu, jsou mladá děvčata, některým z nich není ani deset let, v provokativních pózách. Strážci zákona zveřejněním snímků chtějí upozornit na nebezpečí internetu. Snímky by totiž mohly skončit ve sbírce pedofilů!

Na nebezpečí internetu se upozorňuje neustále. Bezpečnostní složky hlavně apelují na rodiče, aby kontrolovali své potomky, co na internetu vyhledávají, a hlavně pak, co sdílejí na sociálních sítích. Ovšem nebezpečí číhá všude. Slovenská policie zveřejnila na Facebooku snímky dívek, které vznikly u profesionálního fotografa.

„Kolega při prohledávání obrázků na jedné z fotografických webových stránek narazil na snímky, při kterých můžeme jen zvedat obočí. Na fotografiích pózují jako „modelky“ děvčata, z nichž některé nemají ani deset let. Po zhlédnutí několika fotek, mu známá renomovaná stránka začala automaticky nabízet další,“ uvedla na Facebooku slovenská policie s tím, že některé pózy překračují hranice etiky.

„Cílem tohoto statusu je spíše apelovat na rodiče – pokud máte nutkání zhotovit podobné záběry svých potomků, pamatujte si, že fotograf nebo umělecká agentura je mohou zveřejnit na web, a to i možná v dobrém úmyslu propagovat své činnosti,“ dodává policie s tím, že ovšem fotografie mohou skončit i na tzv. dark webu a dostat se do rukou pedofilů.  

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání