Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nečekaný posun v kauze tragického výbuchu v Prešově: Pěti obviněným teď hrozí až doživotí!

Autor: DH - 
22. února 2020
20:11

Slovenská policie v pátek obvinila další dvě osoby, které mají mít svůj díl viny na výbuchu panelového domu v Prešově. Přidaly se tak k trojici již obviněných, jimž navíc policie zpřísnila právní kvalifikaci skutku. Nově jim hrozí i doživotí.

Při výbuchu několika bytů zahynulo v prosinci ve slovenském Prešově osm lidí. Veřejnost proto s velkou pozorností sleduje policejní vyšetřování, které má najít příčinu tragédie a také zjistit, kdo je za ni zodpovědný. 

Jak upozornil zpravodajský portál slovenské televize Markíza, tamní policie v pátek zadržela další dvě podezřelé osoby, které mohly mít s výbuchem co dočinění. Velké problémy čekají také tři dělníky, které policie již obvinila.

Jak uvedla slovenská policie na sociálních sítích, hlavní vyšetřovatel na základě průběhu šetření změnil právní kvalifikaci a celá pětice nyní čelí obvinění ze zvlášť závažného zločinu všeobecného ohrožení se způsobením smrti více osob a se škodami velkého rozsahu.

VIDEO: Výbuch plynu v paneláku v Prešově

Video  Výbuch plynu v paneláku v Prešově  - Facebook
Video se připravuje ...

Co to znamená? Jednoduše to, že pokud je soud uzná vinnými, hrozí jim odnětí svobody na dvacet až dvacet pět let a v extrtémním případě až doživotní vězení. Vzhledem k tomu, že vyšetřování ale stále probíhá, nesmí policie sdělovat bližší informace.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání