Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záchrana psů z pekelné osady: Vyhublá štěňata bez matky se krčila v horách odpadu

Autor: dce - 
29. ledna 2020
17:26

Obec Zlaté Klasy na Slovensku nemá mezi milovníky zvířat příliš dobrou pověst. Přemnožení toulaví psi, hlady týraná zvířata či štěňata v kotcích uprostřed hald odpadů. Situaci zde stále dokola řeší dobrovolníci - ti nyní přispěchali na pomoc deseti psům v romské osadě.

Neutěšitelná situace zvířat v osadách po celém Slovensku se zdá prakticky neřešitelná. Dobrovolníci z útulků a záchranných stanic každou chvíli vyjíždějí na odchytové a kastrovací akce. Jindy je potřeba ale psy či kočky z otřesných podmínek zachránit.

Tak tomu bylo i tentokrát ve Zlatých Klasech jen pár kilometrů od Bratislavy. Záchranáři z občanského sdružení Pomoc opusteným zvieratám Pezinok jsou ovšem na pokraji sil i nervů. "Dnes jsme byli opět v pekle jménem Zlaté Klasy. Za asistence obecní policie jsme odtud odvezli dalších deset pejsků!!! Pět podvyživených pár týdenních štěňátek, bez mámy, co se bojí tak strašně, že při dotyku vřískají a koušou - tak malí a už museli zažít tolik zla. Namísto toho, aby se radovali, se bojí o svůj život," popisuje jeden z dobrovolníků.

Pět dospělých psů, které ochranáři zvířat rovněž odvezli, mají po těle různě staré rány a holá místa bez srsti. Také jsou neuvěřitelně zablešení. Situaci v tomto konkrétním případě nahlásil sdružení starosta Zlatých Klasů Marek Rigó. "Je super, že se kompetentní osoby snaží danou situaci v obci řešit, i když příčinou tohoto špatného stavu jsou často lidé odevšud, co se pouze přijedou nechtěných pejsků do obce zbavit," uzavřeli ochránci.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání