Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Chovancův bodyguard zbil muže na diskotéce: Rvačka mu ukončila slibnou kariéru

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: dce - 
17. ledna 2020
15:09

Měl lidi spíš chránit, místo toho se ale porval na vesnické diskotéce. Řeč je o Danielovi Vlachynském, který za bitku, při které poslal soupeře do bezvědomí, vyfasoval od soudu podmínku. Přitom tou dobou dělal bodyguarda tehdejšímu ministrovi vnitra Milanu Chovancovi.

Vlachynský si v létě 2017 vyrazil na zábavu do Otaslavic na Prostějovsku. Problémy začaly už s jeho příchodem - nejprve se pohádal s mužem u místní sokolovny a pak ho bezdůvodně srazil k zemi. Po několika hodinách se zapojil do dalšího konfliktu. Při rvačce jednoho muže na zemi zaklekl a bil ho pěstmi do obličeje, jak popisuje server Novinky.cz.

Muž skončil v bezvědomí, se zlomeným nosem, očnicí a čelistí. Vlachynský se po bitce sebral a bez zájmu o svou oběť z místa odešel. Tou dobou dělal osobního strážce tehdejšímu ministrovi vnitra Milanu Chovancovi, později i Lubomíru Metnarovi.

U soudu Vlachynský tvrdil, že se nepral, jen od sebe odtrhával lidi, kteří už se rvali. Zakleknutého muže vysvětlil tak, že oběť po ráně pěstí od jiného účastníka vrazila do něj a Vlachynský tak na oběť na zemi spadl. Vlachynský se jen chtěl dostat z mužova sevření, proto ho uhodil do hrudi. Soud vysvětlení nevěřil a bodyguarda odsoudil.

V odvolacím jednání se Vlachynský oháněl posudkem od znalce, jenže přikázaná rekonstrukce jeho závěry v mnohém vyvrátila. Vlachynský byl nakonec potrestán třemi lety s podmíněným odkladem na 3,5 roku. A zakázali mu na tři roky navštěvovat akce, kde se podává alkohol.

Během vyšetřování Vlachynský z pozice příslušníka elitního policejního sboru majícího na starost ochranu ústavních činitelů odešel k armádě. Tam byl i přijat, protože splňoval podmínky včetně čistého trestního rejstříku. To se po pár týdnech ale změnilo. Vlachynský byl propuštěn, zda to bylo skutečně kvůli odsouzení, ale není zcela jasné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání