Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Agresivní mladík brutálně zbil starší manželský pár: Žena (65) má vážné následky, muže (†64) umlátil k smrti!

Mladík napadl manželský pár. Muž zemřel, žena utrpěla vážná zranění.
Mladík napadl manželský pár. Muž zemřel, žena utrpěla vážná zranění.  (Autor: Policie ČR, Reprofoto TV Nova)
Aktualizováno -
8. ledna 2020
19:01
Autor: ČTK, VaB - 
8. ledna 2020
13:50

Teprve osmnáctiletý mladík napadl několik dní před Štědrým dnem starší pár ve Vysokém Mýtě. V parku potkal starší manželský pár, po hádce udeřil ženu a muže, který ji bránil, zbil tak, že zemřel. Žena byla po útoku v bezvědomí. Mladíkovi teď hrozí až deset let vězení, policisté nevylučují, že se trest překvalifikuje. 

Pět až deset let ve vězení hrozí mladíkovi, který podle policie ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku zbil před Vánocemi starší pár, muž na následky zranění na místě zemřel. Žena má vážné následky. Mladíka policie v prvním případě obvinila z ublížení na zdraví s následkem smrti. Novinářům to ve středu řekl vedoucí odboru obecné kriminalistiky Milan Šimek.

V době činu bylo mladíkovi 18 let, 19. prosince byl podnapilý a pod vlivem drog. Vpodvečer potkal u parku čtyřiašedesátiletého muže a o rok starší ženu. Znal je od vidění, i oni byli pod vlivem alkoholu.

Podle policie se začali hádat, mladík udeřil ženu, která spadla, uhodila se do hlavy a upadla do bezvědomí. Starší muž ji začal bránit, mladík ho zbil, zranil ho přitom natolik vážně, že muž zemřel. Po deseti hodinách policisté podezřelého chytili. „Pod tíhou důkazů se doznal,“ řekl Šimek.

Ženu záchranáři převezli do nemocnice v Hradci Králové, byla nějakou dobu v umělém spánku. Nyní je v léčebně dlouhodobě nemocných ve stabilizovaném stavu. Za zranění ženy je mladík obviněn z ublížení na zdraví, policisté ale nevylučují překvalifikování činu, protože zdravotní prognóza ženy se může změnit. 

Anifa ( 8. ledna 2020 20:03 )

Ubožáku. Přeji Ti abys ve stáří poznal zmetky se stejnými názory jaké máš ty.

brejlak ( 8. ledna 2020 17:26 )

Vždyť to byli pouze důchodci... Kdyby to byl např. pes, už by se připravovala úprava zákona. Priority se v této vyspělé společnosti kapku posunuly. Jakou cenu má v naši republice život člověka?

starymlok ( 8. ledna 2020 16:26 )

Máš uhnout blb-če

e.lesanova ( 8. ledna 2020 15:15 )

Stále dokola...feťáci, drogy....30 let od revoluce tu řádí drogové mafie bez omezení, nikdo z politiků to nijak zvlášť neřeší

LVKV ( 8. ledna 2020 14:14 )

Tak to už si někdo dělá pr..el. Za tohle max. 10 let ? Žondra říznul tenistku do ruky a dostal 11.Tenhle kripl má jeden a půl vraždy !!! Tak to už opravdu nechápu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání