Lednový dýchánek se zvrtl v okamžiku, když po několika pivech jinde a uvítacích panácích v podniku na ulici Bašty „unavená“ slečna neunesla, že si její židličku, na které měla oblečení a kabelku, půjčily Vendula a Diana.

„Najednou přišla slečna, že chce židli. Já jí řekla, že na ní mám své věci a budu na ní ještě sedět. Slečna to nepochopila, shodila věci na zem a vzala si židli,“ popsala banální začátek incidentu Simona. A bylo zle.

Simona Vendulu uchopila zezadu za vlasy, shodila ji ze stoličky a kopala do hlavy, Dianu srazila ze schodů. „Dopustila se těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví,“ shrnul žalobce Petr Bejšovec.

Oběti skončily na několik týdnů v pracovní neschopnosti. Podle znalce měly štěstí, po nekontrolovatelných pádech jim totiž hrozilo vážné poškození hlavy. „Lituji, co se stalo, ale měla jsem na židličce své věci. Našel se jen mobil,“ hájila se Simona.

Soudce Michael Vrtek, který mohl vynést verdikt v rozmezí od 5 do 12 roků vězení, nakonec sáhl pod zákonnou hranici a dívce uložil podmínku. Tři roky vězení, přičemž sekat dobrotu musí ve zkušební době 5 roků. Zároveň bude pod dohledem probačního úředníka.

Přihlédl k tomu, že nebyla nikdy dřív trestaná, k činu se přiznala a litovala a také se jednalo o těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Simona se pochopitelně na místě vzdala práva na odvolání, žalobce si ale vzal lhůtu k vyjádření. Rozsudek tak není pravomocný. 

VIDEO: Brutální útok na dítě v Sedlčanech: Mladík do kluka bušil jako do boxovacího pytle!